Klimpen

KLIMPEN

Läs vad som har hänt


    Klimpen Nr 3 2021

                

Hej alla goa vänner då var det dags igen för några rader.

  Allra först skall vi hälsa Anneli Granath Seth välkommen i vårt härliga gäng och vi hoppas att du skall trivas med oss.

  Ännu så länge har vi haft tur med vädret har varit solsken bara några enstaka droppar på någon resa.

   Vi har börjat att åka på några turer i Skaraborg började 1maj med en tur från Skara som utgångspunkt vi åkte på många bra vägar som till slut hamnade i Norra Säm där vi tog oss en härlig fika med tårta som Harald hade med och en del av oss fick besök av några närgångna ankor som villa vara med och äta.

 Vi har även haft en tur från Lundsbrunn den 16 maj då blev vi många med även nya medlemmar Bob & Pia från Kvänum som var med oss och åkte på många härligt krokiga vägar som till slut hamnade vi vid slussarna i Forsvik där vi intog fika och tjötade en hel del.

 Nästa tur avgick från Karlsborg den 30 maj då fick vi bereda oss på en heldagsutflykt start kl. 11.00 sen bar det av till Askersund upp i skogarna på Tiveden vi fikade vid ett gammalt gruvmuseum i strålande sol. Färden fortsätter mot andra vyer och roliga mc vägar vi stannade till för en paus och lite glass i Motala färden vidare mot Askersund för att intaga middag och hem det blev många mil den dagen i strålande solsken.

 13 juni Fick vi starta från Skövde då Björn lade turen över Billingen  när vi kom till Holmestad så fick vi vända och ta en annan väg för det var en bilbrand mitt på vägen men ingen person skadades vi åkte vidare mot  Kinnekulle o utsiktstornet där vi fikade och köpte glass. Sen vidare hemåt igen många var vi och alla lika glada som vanligt.

  19 juni bar det iväg igen nu på en resa med Åsa & Krister som färdledare vi blev 9 personer som åkte på en resa med övernattning i Dalsland denna resa blev väldigt trevlig o vilka vägar perfekta för mc åkning dessa vägar är ett måste om man är i Dalsland. Vi hade en fantastisk kul helg med många skratt o trevligt boende i Vita Huset.

 I År kommer vi även att åka lite i Juli vidare i Augusti är ju det naturligtvis en resa till Öland samt fortsätta att åka på våra schemalagda turer så länge vi kan.

                 Alla är Välkomna att åka med oss kolla på vår hemsida där står det var vi startar.

                

                 Ha det gött alla kör försiktigt,

                 Kramisar till er alla./ Ulla


  Klimpen Nr 2 2021


Hej på er alla i denna tråkiga tid som nu är!

             Det händer inte så mycket just nu inte får vi träffas någon gång att prata i telefon är ju inte detsamma som att se personen framför sig men håll ut det kommer en vår och sommar då kan vi få träffa varandra fase to fase igen men kanske på avstånd men vi ses i alla fall.

             Får vår del så har vi tänkt att köra med våra turer som vi ännu inte har blivit upplagda på grund av att vi fick ha ett årsmöte via telefon jag kommer att skicka ut detta på vår hemsida så fort det är klart. Så håll utkik på hemsidan.

Hoppas att nationella och internationella träffarna blir av så vi får komma igång igen och träffa er alla.

Ha det så bra tills vi syns var rädda om er. HÅLL AVSTÅND HÅLL UT det blir bättre.

Ulla DO Skaraborg

   Klimpen Nr 1 2021                       


 Hej alla God fortsättning på 2021

        Ja nu var det åter dags att skriva några rader. Tomten har varit hos oss vi har tydligen varit snälla under året. Ingen snö här inte så det är mörkt och dystert bara regn hela tiden. Det har ju inte hänt så mycket under denna tråkiga tid som har varit under 2020 vi hoppas att 2021 blir bättre så vi kan åka på träffarna runt om i landet. Vi kunde i alla fall ha vår grillträff här hos oss i Skara men det var ju också den sista gången vi kunde träffas för året. Hur det blir 2021 med årsmötet vet vi ju ingenting om ännu för man får ju inte träffas mer än åtta personer just nu i skrivande stund och vi brukar vara 25-30  personer det kanske får bli digitalt men inte så kul precis för det är ju en del att gå igenom. Man skall ju inte se allt i nattsvart nu får vi blicka ljust och framåt och hoppas att allt löser sig till det bästa. Ta vara på er alla goa vänner så tror vi att vi kan ses i sommar på alla träffar som jag hoppas vi skall bli av. KRAM på er alla. / Ulla

Klimpen nr 4 2020    

Hej alla goa goldwing vänner!

Detta år 2020 är ju något år som man aldrig kommer att glömma man har ju inte kunnat åka på en enda Goldwing träff allt har ju varit inställt och det har ju varit ett måste när vi har en pandemi här i landet. Vi i Skaraborg har ju ändå kunnat åka på våra turer men har ju inte heller varit detsamma som det brukar vi har ju hållit avståndet från varan som man ska, vi har som hälsning att kramas alla när vi möts, vi säger att detta får vi ta igen senare så ni kan tro att det blir många kramar då. Kört våra turer som var inlagt på schemat från årsmötet en tur blev flyttad en vecka p.g.a. regn och en regnskur på turen runt Åsunden är allt vi fått man kan ju inte klaga på vädret. Vi har även varit på Öland men i år blev vi bara sex personer men lika många wingar där som alltid och många goa vänner tyvärr han vi inte med att prata med alla vi tar igen det nästa år.

 

Önskar alla en RIKTIG GOD JUL och ETT GOTT 2021

 

Ulla Holm

                       

Klimpen nr 3 2020

Nu var det åter dags att skriva några rader. Tråkigt att allt blev inställt men det var ett måste under sådana omständigheter.

Här i Skaraborg har vi haft trots allt en bra vår vi har kunnat åka en hel del men fikat har vi alltid med oss och håller avstånd förstås. Alla har varit väldigt sugna vi har ju haft fint väder med sol och bra värme många turer har det blivit. Midsommar blev inte som väntat det blev inställt på Karlsborgs camping.

Vi tar nu nya tag och hoppas att vi får åka till Öland i varje fall några av oss som tänker åka men som sagt vi får se hur det blir.

Till senare på sommaren hoppas vi har vi även turer som kan åkas som planerat ni får kolla på vår hemsida den är alltid uppdaterad.

Ni får alla ha det gött så ses o hörs vi alltid någon gång någon stans.

Kram på er alla.

Ulla Holm DO Skaraborg

Klimpen nr 2 2020

                                                         

Då var dags att ännu en gång att skriva några rader.

Vi i Skaraborg har haft en regnig vinter med en ordentlig blåst det har knappt gått att gå ut utan att blåsa bort. Just nu i skrivande stund så snöar det så ini norden och detta vill vi inte ha nu när vi inget haft i vinter. Vi vill ha vår så vi kan ta ut Wingen och åka en liten runda emellanåt.

Vi har haft vårt årsmöte i januari där vi var många som var närvarande det blev inga förändringar i den alla behåller sin plats vilket är väldigt bra.

Har haft ett möte i februari på soldathemmet samt att vi har avnjutit en härlig middag i Karlsborg på Sanny Tai. Mer blir det i mars, april både möte och söndagsmiddagar.

Framöver blir det sommarkörningar som kommer vi att börja med 1maj då kommer vi att mötas i Skövde där Björn och Annika tar oss med på en runda sen rullar det på hela sommaren som vi startar från olika ställen i Skaraborg kolla på hemsidan där står det var och när vi skall träffas. Många blir som åker till träffarna i Gällö. Öland samt Degeberga och Kosta och det blir nog fler träffar för några av oss.

 Alla skaraborgsmedlemmar är välkomna till Soldathemmet den 1:a april då jag kommer att ge en rapport från stämman som är i slutet av mars.

Kolla alltid på hemsidan den är alltid uppdaterad för vad som händer i Skaraborg

Ha det gôtt alla så ses och hörs vi.

ER DO Ulla


Klimpen nr 1  2020

God fortsättning på det Nya Året.

Nu är jul och nyår 2019 över och vi kan sikta framåt med glädje på ett nytt härligt MC år.

Det har inte hänt så mycket i Skaraborg under senare delen av 2019.  Vi har ju förstås ätit julbord i december där var vi många som kom, vi spisade väldigt god mat samt hade ett lotteri och njöt av att återigen känna den otroligt fina gemenskapen som vi har. Nu har vi att se fram mot ett 2020 med mycket härligt MC väder med härliga åkturer samt nationella träffen i Degeberga i juni, internationella träffen i Kosta och Öland i augusti som är ett måste för många av oss.

Vi hoppas på många nya medlemmar detta år till vårt härliga gäng. Kolla gärna in vår hemsida där det står när vi träffas och har åkturer och möten. Du är så välkommen.

Har du frågor eller funderar över om något ta kontakt med mig Ulla

 

Ha det gôtt var rädda om varann Kram på er/Ulla

Klimpen 5 2019

Hej på er alla

För det första ska vi hälsa våra nya medlemmar Lena Bech, Krister Karlsson, Sven – Erik Seth Välkomna till oss och hoppas att ni skall trivas med oss i det härliga gäng som vi är.

Vi i Skaraborg har haft en bra sommar med många resor långa som korta. Det sjunger nu på sista versen men vi har en hel del kvar. Nu har vi några turer kvar att köra 1/9 från Falköping samt 15/9 från Töreboda samt grillning på Nybygget som avslutning men först skall vi till Mariestad den 7/9 på Speed art Design där vi har blivit inbjudna att medverka och visa upp våra Wingar samt köra kortege genom staden.

Vi börjar vintersäsongen på Soldathemmet i Skövde onsdagen den 16 oktober kl. 18,00 då vi hoppas att många kommer och tjötar lite.

Vi äter en söndagsmiddag den 27 oktober då janto kollar var god mat finns någonstans tid och plats meddelas på vår hemsida.  

Onsdagen den 13 november soldathemmet Skövde kl.18.00                        

Söndagsmiddag äter vi någonstans där Kenneth fixar tid och plats meddelas på hemsidan.

Lördagen den 14 december är det dags för vårt årliga julbord som blir ja vet inte vart ännu men återkommer med detta. Ulla & Harald fixar detta.

Ulla Holm

Klimpen 4 2019

Hej på er alla

Nu var det dags att skriva ner några rader igen.

För det första ska vi hälsa våra nya medlemmar Lena Bech, Krister Karlsson, Sven – Erik Seth Välkomna till oss och hoppas att ni skall trivas med oss i det härliga gäng som vi är.

Vi i Skaraborg har haft en bra sommar med många resor långa som korta. Det sjunger nu på sista versen men vi har en hel del kvar. Nu har vi några turer kvar att köra 1/9 från Falköping samt 15/9 från Töreboda samt grillning på Nybygget som avslutning men först skall vi till Mariestad den 7/9 på Speed art Design där vi har blivit inbjudna att medverka och visa upp våra Wingar samt köra kortege genom staden.

Vi börjar vintersäsongen på Soldathemmet i Skövde onsdagen den 16 oktober kl. 18,00 då vi hoppas att många kommer och tjötar lite.

Vi äter en söndagsmiddag den 27 oktober då janto kollar var god mat finns någonstans tid och plats meddelas på vår hemsida.  

Onsdagen den 13 november soldathemmet Skövde kl.18.00                        

Söndagsmiddag äter vi någonstans där Kenneth fixar tid och plats meddelas på hemsidan.

Lördagen den 14 december är det dags för vårt årliga julbord som blir ja vet inte vart ännu men återkommer med detta. Ulla & Harald fixar detta.

Ulla Holm

Klimpen 3 2019

Nu är vår nationella träff över och vi tackar alla er som kom till oss.

Vi tar nu nya tag och fortsätter med våra körningar under sommar och höst. Närmast ligger nu en tur från Lundsbrunn där Åsa & Krister tar med oss någon stans. Tyvärr så kan ju inte Harald och jag åka Winge men vi tar bilen för med skall vi. Det blir litet uppehåll i juli ifall inte någon känner sig sugen på en runda kan bli det ändå bara att hänga på. Vi fortsätter i augusti då blir det några som åker till internationella i Eskilstuna, veckan efter blir det som vanligt Öland då brukar vi vara ett helt gäng som åker ner på torsdagen. Åkningar i september blir det även då. Som avslutning på åkningarna blir det grillning här hemma hos oss.

 

Ha det gött alla. Kram på er/ Ulla

  

Klimpen 2 2019             


Hej igen alla skaraborgare

Ja nu börjar det att våras här i Skaraborg tranorna skränar lärkan drillar, Wingen putsas och gås igenom så den är ok till första åkturen. Gwcs stämman över vilken var väldigt bra, en del ändringar blev det. En ny sekreterare har vi fått i Annika Sagström som vi hälsar välkommen. Tackar Bosse Kardeby för allt arbete han lagt ner under de 20 år han varit sekreterare.

HLR utbildning har vi haft så ni kan vara lugna inför träffen.

VÄLKOMNA TILL NATIONELLA TRÄFFEN I SKARABORG OCH SKARA

JULA HOTELL OCH CAMPING 6-9 JUNI

Vi börjar ju med att starta vår åkningar 1 maj så det blir en lång väntan. Först blir det några möten inomhus samt de sista förberedelserna för träffen. Sen blir det körningar hela sommaren lång. Här kommer vår lista för vad som händer i Skaraborg under sommaren bara att hänga på för den som kan o vill och har lust. Alla är välkomna att åka med oss. Om du undrar något hör av dig till mig.

Ha de gött kör försiktigt så syns o hörs vi

Kram på er Ulla

                                             

Klimpen 1 2019


      Vi börjar det nya året med ett Distrikt årsmöte den 19 januari.

Där vi väljer vilka som vi vill ha i vår styrelse och du

kommer med många förslag till utflykter och aktiviteter under året.

När du läser detta är det klart vem som blir vad i Skaraborg.

Det blir en GWCS års-stämma i slutet av mars.

Därefter blir det att jobba för vår nationella träff som vi skall   

anordna den 6-9 juni.  Många möten blir innan allt är klart så kolla på

hemsidan. Detta skall bli jättekul hoppas att vi får jättemånga               

besökare även denna gång från hela Sverige från Norr till Söder för det

kommer att bli en toppen träff vädret är beställt solsken alla dagar.

Du som har tillfälle och vill vara med och jobba på träffen och inte

varit med på våra möten och anmält dig hör av dig till Ulla

du är välkommen./ Ulla


Klimpen 4 2018

 

Hej på er alla i Sveriges avlånga land.

Välkommen vår nya medlem Björn Falao.

Nu har den nästan gått förbi hela den varma sommaren. Ja varmt har det varit puh men man skall inte klaga för nu nalkas vinter o snö om ett par månader o man kan inte åka på wingen tyvärr. Nu har man avverkat en hel del timmar att sitta i den goa fåtöljen där bakom chaffisen. Träffat många glada o goa vänner runt om i landet. Vi har naturligtvis gjort en hel del åkturer som vanligt under sommaren.


1 juli Startade från Hotell Forum i Stenstorp Tomas o Inger var färdledare vi åkte runt och såg många fina vyer i Skaraborg, Öglunda Vallebygden och många fina vägar runt omkring vi var även inne på en guidad tur på Dahlensmuseet vilket var väldigt intressant till slut hamnade vi hemma hos dem i Stenstorp där det grillades hamburgare korv så det stod härliga till kaffe blev naturligtvis också för många var vi som vanligt på våra turer.


14 Juli. Var vi på något som vi aldrig varit förut vi var ute på Värnen med ett vikingaskepp Sigrid Storråda som utgick från Läckö slott det var en härlig upplevelse att en liten liten bit få ro denna mäktiga farkost fy sjutton för de som gjorde det förr vilken jobb så tungt. Det tyckte vi alla var fantastiskt häftigt lugnt o stilla var det som tur var. Vi åtnjöt även en härlig middag på Spiken där vi lade intill för att rasta en stund. Sedan fortsatte färden mot Läckö igen o turen var över. Tack Anders, Eva, Boris o Siv detta var verkligen en upplevelse.


28 juli Var Internationella träffen i Svenljunga några av oss hade möjlighet att åka dit för en dag. Kom fram till Torget lagom till att hela kortegen med alla wingarna kom det var mäktigt de kom in landsvis samtidigt som det spelades deras nationalsång ljöd från högtalarna. Vi träffade många goa vänner från när o fjärran. Men tyvärr så gick dagen fort och hemresan blev ett faktum.

5 augusti Denna start blev från Värsås. Vår nya medlem kom med oss Björn Falao slöt upp i Axvall sen samåkning till Värsås där många andra stod och väntade. Anders & Gunvi var färdledare vi åkte o åkte på alla fina vägar runt om Skövde som till slut hamnade vi på ett jättemysigt litet fik som heter Lassagårdens cafè.

 

 19 augusti. Töreboda torg blev det denna gång o allas vår Janto var färdledare. Vi for runt på många krokiga vägar kan ni tro som alltid är vi många wingar som åker. Vi hamnade i Lyrestad på ett Mercedes museum där står ett par med en liten hund som heter Nova som åkt husbil dit. Väl gått och tittat på alla dessa mängder av bilar som är körbara och besiktigade försäkrade blev det en gofika o en massa tjöt.


23 augusti. Ja äntligen blev dagen med stort D fick åka till Öland på den härligt återkommande träffen på Ekerums camping. Många var det från Skaraborg fast litet manfall blev det i alla fall en del har ju jobb att sköta och en del valde en annan träff i år men hoppas de är med oss nästa år. Som vanligt hade vi tält o kräftor som seden är där hos Skaraborgarna. Som vanligt hade allas vår Janto fixat detta fast själv valde han att inte vara med oss på denna träff. Helgen där var väldigt bra ända tills regnet kom på sen lördag kväll söndagen startade i något molnigt väder men uppehåll ända till vi kom till Vetlanda för att äta en bit mat då öste det fullständigt ner och sen skvätte det från o till hela vägen hem. TACK till de som anordnade träffen det gjorde ni gôrbra.


1 september. Nu vankas det körning från Karlsborg redan kl.10,30 med Eva & Åke som ledare vad skulle detta bli så tidigt tro. Vi börjar med att åka mot Tiveden i all skog där som var vackert att titta på samt mycket krokiga och slingriga vägar mot Askersund och genom densamma förbi Zinkgruvan till vi stannade vid Trehörningens masugn där vi fikade och fick sträcka på benen. Färden vidare till Borensberg där var en massa människor för det var en jättemarknad som tog timmar att gå igenom. Vidare till ett musteri där var massor med utbud där blev en del handlat. Sen vidare tillbaka till Askersund för en välbehövlig o god middag. Åter till Karlsborg och där slutade denna stora runda för dagen.


15 september. Var dagen för den årliga grillningen som avslutar de planerade turerna för Skaraborgsvingarna den här säsongen. Vi träffades i Tibro hos Gunilla o Roland och vädret visade sig inte från sin bästa sida mulet o regn men som tur var klarnade det upp och vid grillningens början klockan 14,00 sken solen från en klarblå himmel skönt att vi fick sitta ute och njuta av korvgrillning samt fika o ha det mysigt. Det kom ca femton personer plus en liten vovve.

Eftersom det är fyra tidningar i år så får jag redan nu önska er alla

EN RIKTIGT GOD JUL  & GOTT NYTT ÅR.

Ulla i Skaraborg

Klimpen 3 2018

Hej igen alla goa GW – åkare.

Nu ökar vi på vårt medlemskap i Skaraborg med ytterligare en medlem vi hälsar BARBRO KLINT välkommen till oss.

Våren har inte börjat så bra, bara regn o kallt. Vi skulle ju ha en tur 1 maj från Karlsborg där Eva & Åke skulle vara färdledare. Av det blev det intet det öste ner av regn o hagel samt åska. Men de visste på råd vi fick komma hem till dem istället, där blev det både kaffe mackor o en god hembakad kaka. Det börjar inte så bra men skam den som ger sig vi väntar bättre väder i sommar. Ja och det har det blivit nästan resten av maj strålande solsken o varmt o skönt.

10 maj Här kan ni tro att blev en bra uppslutning vi var 15 Guldwingar som körde runt de 15 förarna som skulle köra Longtrack speedway på Axevalla travbana och de var mycket nöjda med att åka så fint det hade de aldrig fått göra tidigare. Det blev en väldigt lyckat tillställning. Tack till alla er som ställt upp med era wingar.

13 maj Det skulle bli bra väder så Harald lade in en tur på naturupplevelse i Valle och Kinnekulle och de blev många som nappade vi for genom vackra Valle bygden och till ett nostalgifik i Timmersdala där det blev medhavd fika samt något glassätande, vidare till Kinnekulle över Holmestad, Götene och upp till Utsikten på Kinnekulle där var det en massa personer som kunde se ut över värnen i det vackra vädret.


20 maj Skövde Björn & Barbro stod som färdledare denna varma dag och många hade ställt upp för att följa honom. Vi fick en ny medlem som kom med sin fru Thorbjörn Liljeberg välkommen till vårt glada gäng. Vi startade från Skövde där färden gick på många fina vägar genom Vallebygden och till slut hamnade vi på Bergs bygdegård där vi intog en jätteräkmacka och brödet var hembakat görgött tyckte vi.


6 Juni Vi var en stor grupp som samlades och åkte till nationella träffen på Tyllsnäsudde hela 15 personer vi hade bokat hela nedre delen på vandrarhemmet. Där kunde vi njuta av underbart solsken samt många mycket trevliga vänner många kära återseenden sen förra gången vi var där. Mycket trevlig och bra genomförd träff tack för det Dalavingarna det gjorde ni görbra.


17 juni Idag skulle det blivit en tur från Skultorp med Roger & Maria som färdledare men regnet öste ner hela 24 mm blev det så tyvärr blev det inget av den turen. De får ta den en annan dag i stället.


22 Juni Vi ställer kosan mot Hökensås denna midsommarafton vädret ja inte det bästa en regnskur som heter duga när vi skall sätta upp det stora tältet för att vi skall få plats alla femton där skall vi spisa våra medhavda potatisar och sillen, inte heller någon värme att tala om men det finns ju kläder att ta på sig. Blev i alla fall rätt så bra trots regn o kyla. På sena eftermiddagen blev det hembakad tårta. Men på midsommardagen blev det varmt o skönt då grillade vi o mådde gott samt åt en hembakad jordgubbstårta återigen.  Vi fick även besök av Roger, Maria, Peter o Monika båda dagarna. Söndagen blev ihop packning av allt och hemfärd var o en till sitt lilla hem.

Vi fortsätter med våra åkturer under sommaren o hösten bara att hänga på för den som har lust alla är välkomna, kolla vår hemsida.

Ha de gött alla kör försiktigt så kanske vi ses i sommar någonstans./ Ulla


 

Klimpen 2 2018


Hej alla nu är det dags att försöka skriva några rader igen.

För det första skall jag hälsa våra nya medlemmar välkomna till klubben.

TORBJÖN LILJEBERG och JAN BROMANDER.

Det blev en lång vinter i år vi trodde att man skulle kunna köra till Påsk men icke. Jo det har varit en Peter Bengtsson fick abstinensbesvär och har kört när det var några grader kallt men solsken från Falköping – Skövde och tillbaks ca 6 mil blev det.

Vi i vårt distrikt har under vinterhalvåret träffats ett antal gånger vi har haft våra möten 1gång i månaden samt att vi en söndag i månaden samlas för att äta en god middag tillsammans någonstans i Skaraborg. Detta är mycket uppskattat och många ansluter varje gång. Vi har även haft vårt årsmöte där det inget nytt hände på i styrelsen alla sitter kvar på sina uppdrag.

Några av oss börjar med att åka upp till träffen i Gällö efter det är 15 personer som åker upp till Nationella träffen i Tyllnäs. Öland är det många som redan bokat. Vi åker även några till Internationella träffen i Svenljunga.

Eva, Åke, Harald och jag själv var på årsstämman vilken var fantastiskt bra, vi önskar den nya styrelsen LYCKA TILL.

På Kristihimmelfärsdagen blir det långbanespeedway på Axevalla travbana då är alla Gold -winge ägare välkomna att vara med att köra runt på speedwayförarna när de presenteras för publiken. Slå  gärna en pling till mig Ulla eller Harald så vi vet hur många som kommer.

Vi har på distriktsårsmötet kommit fram till våra åkturer under sommarhalvåret skickar med en lista så alla vet, vi startar på olika ställen varje gång kommer även att skriva på vår hemsida ang, tid o plats.


MAJ: söndagen den 1 börjar vi att starta i Karlsborg där Eva & Åke tar oss på en tur


10 maj Travet Långbane Speedway Vi kommer att medverka vid Axevalla travbana där det kommer att köras speedway.  Vi får visa upp våra Wingar samt köra speedwayförarna, tid och info kommer att meddelas senare.


20 maj Startar vi från Torget i Skövde med Björn Christensen som färdledare.


31 maj.  Avresa till Gällöträffen Östersund.

Juni 3 Starten går från Falköping torget där Peter & Monika står som färdledare

Torsdag-sön.7-10  Nationella träffen i Tyllsnäs vi samåker hör av er till Ulla eller Harald om frågor, tid meddelas senare

Söndagen 17 juni Startar från Vägkroken i Skultorp där Maria & Roger står som färdledare


22-24 juni Midsommar: Hökensås där vi firar, var och en bokar sin stuga kontakta Ulla.

Söndagen 1 juli Startar vi från Hotell Forum i Stenstorp där Tomas & Inger tar oss med på en tur.

Under resten av juli om det är någon som känner sig sugen att åka skriv gärna på hemsidan så är det alltid någon som hänger på.


26-29 juli Internationella träffen i Svenljunga mer info kommer på hemsidan.


Lördagen 5 augusti: Starten går av stapeln i Värsås affären Anders W. Färdledare


Söndagen 19 augusti starten går från Töreboda torget där Janto är färdledare.


Torsdagen 23-26 augusti går färden till Öland. Om du vill hänga på kolla stuga och hör av dig till Ulla för samåkning.

Lördagen 1 september Kör vi från Karlsborg Åke & Eva är färdledare.

Lördagen 15 sept. Grillen tänds hos Roland i Tibro. Sista åkturen för säsongen.


Nu hoppas jag innerligt att det blir en bra sommar så vi får åka mycket på våra vägar i Sverige.

Kör försiktigt så ses vi förhoppningsvis på våra vägar i sommar.

DO Skaraborg

Ulla Holm

 

Klimpen 1 2018


Hej alla goa Gold-Wing-åkare. GOD FORTSÄTTNING på det nya Året


Nu efter alla helger utan snö bara en massa regn här i Skaraborg längtar man ut på Wingen igen. Men det har ju inte varit någon kall vinter här så det blir väl inte någon varm sommar heller. Nu har vi att se fram emot ännu ett bra år här i Skaraborg och vi har ju fått nya medlemmar som vi hälsar HJÄRTLIGT VÄLKOMNA till klubben och vårt distrikt. INGER PERSSON Skultorp, ANN-SOFIE EDQVIST och TOMMY EDQVIST från Tibro.

Vi har även haft en del träffar i höst o vinter. Vi har varit ett stort gäng hos Janto i Tåtorp och grillat där är det väldigt vackert alla årstider intill sjön Viken. Carina hade kommit ända från Bua och hon hade bakat en härligt god tårta.

Vi har även varit på en Tai restaurang i Skövde och ätit god mat som Björn ordnade samt att vi har varit och fikat en gång på Rådhusets cafe. Vi har även återtagit ett gammalt ställe att träffas på nämligen Soldathemmet på P4 i Skövde. Där kommer vi att fortsätta att mötas under vintertid 2018. Som alltid många som kommer på våra möten med fika. 

I slutet av november var det Kenneth Fröströms tur att ordna någonstans att intaga en middag. Jaha och det gjorde han med bravur. Det blev i hans lokal i Skara där vi fick både musik- quizz - tävling och sång av Kenneth och hans dotter Diana de kunde verkligen sjunga vilken röster. Mat blev det sedan från Cateringföretaget Connys kalaskök i Skara mycket gott var det.

16 december var det dags för det väntande julbordet som var på Götala Herrgård den maten där var väldigt god och vi var många även där som fick njuta av den.

Härnäst står distriktsårsmötet på agendan då får vi veta vilka som blir valda och vad som händer inför 2018. När ni läser detta har vi haft det och då vet vi hur det blir.

Ha det gött alla. Kram på er/Ulla

Klimpen 5  2017


Tjosan på er alla Gold-Winge ägare. Då var det dags att skriva några rader igen.

Nu är det slut på mc-åkning för detta år för nu är det full snöstorm här och till natten fryser det på.

Vi har haft en härlig sommar med många långa och korta resor i vårt distrikt.

Vi har varit på både Nationella och internationella träffarna vilket har varit väldigt trevligt.

Samt Ölandsträffen som alltid är väldigt kul.

Vi har träffat många av GWCS medlemmar och visst har det varit fantastiskt att möta alla dessa

glada och trevliga människor. Nu ser vi fram emot de nya träffarna 2018 som vi skall besöka, där några är redan bokade.

Vi har då att se fram emot vi skall njuta av ett julbord på Götala Herrgård den 16 dec. men när ni läser detta är det redan avverkat.

Närmast nästa år är vårt Årsmöte som vi skall ha den 20 januari i skara hos Fröströms lokal på Nils Billstensgatan

Då skall vi få fram vad nästa års aktiviteter och turer under sommaren, KOM MED FÖRSLAG

Distriktet bjuder på lite tilltugg.

Dit alla medlemmar i Skaraborg är välkomna hoppas på stor anslutning.

Det lackar mot jul o nyår. Så jag önskar er alla en RIKTIG GOD JUL o ETT GOTT NYTT ÅR

Ha det gött alla. Kram på er / Ulla


Klimpen 4 2017


Hej igen go vänner nu lider sommaren mot sitt slut och visst har den varit bra soligt sett men knappast inget regn här inte sen midsommar ingen större värmehetta har vi haft heller, så det är brunt gräs. Vi har ju kunnat vara ute och åkt på vår Winge nästan varje dag om vi har haft lust. Många både korta och lite långa resor har det blivit. Så i år kan vi inte klaga. Vi här på Nybygget hyr ut några stugor och vi har haft besök från Blekinge Allas vår redaktör Lennart von Dahn men fru samt syster & svåger var här och bodde hos oss några nätter mycket trevligt tycker vi. Välkomna om ni har vägarna förbi.

Vi började våra körningar den 7 maj Roger Wallgren var först ut men otur hade han igen för det var väldigt blött den dagen så den blev inställd.

21 maj var det körning från Skara med Harald som färdledare och då kom det många i det vackra vädret. Till slut hamnade vi på Herrtorps kvarn där det serverades goda våfflor med sylt och grädde samt kaffe.


25 maj ja då var det Travets tur det var speedway på långbana och vi fick den äran att köra runt med förarna det var verkligen uppskattat de hade aldrig åkt så fint o bra förut, en himla massa folk var det också det var jättekul och vi blev ombedda att komma nästa år igen. Efter rundkörningen med förarna fick vi ställa upp våra wingar till allmän beskådan, många var det som kom o kika och en hel del frågor blev det.

Första långresan var nationella träffen i Gällö ja på vägen upp hade vi sol, regn, snö och hagel. Vi tog igenom oss allt för vi har ju bra kläder men det blev ändå lite kallt. Väl framme så sken solen och det var en härlig träff som hade det mesta. En av oss var väldigt glad och det var Åke Frisk för han vann ju pris för sin hoj och han var stolt som en tupp. TACK TILL JÄMTVINGARNA för en väl genomförd och bra träff.

18juni var det Rolands tur att vara färdledare från Tibro torg. Vi åkte en bra stund på slingriga innan vi kom fram till målet som var Kråkhults Lantbruks och maskinsamlingar som ligger en bit utanför Tibro. Oj oj oj vad där fanns massor av allt man kan tänka sig, gevär, pistoler, porslin, traktorer, flygplan ja allt, det var så man kom tillbaka till 50-60-talen man blev lite nostalgisk av att se detta.


23 juni MIDSOMMAR var hos Carina i Bua det var fest kan ni tro och herre gud vad mat hon hade grejat med den hade säkert räckt till en hel månad till oss Vi fick bo i hennes fina hus med goa sängar så man sov så gott, vi var även ute och körde på våra wingar där hon lotsade oss runt i de fina vyerna runt Bua i Halland. TACK CARINA för en härlig midsommar.


2 juli Startade vi från Värsås med Anders & Gunvi som färdledare då fick vi åka runt på vägarna i Skaraborg där vi till slut hittade en plats för att sätta oss och intaga vår medhavda fika.


5 augusti Ja nu var det dags att dra runt Vättern med Åke & Eva som fösta ekipage. Ja det blev några mil innan vi fick fika och jäklar vi fick gå över en hög bro innan vi kom fram till fikaplatsen jag kan säga att det darrade rätt bra i mina ben men jag klarade det. Färden fortsatte och vi såg Vättern nästan hela tiden en vacker och härlig resa. Det kom även två nya med oss och åkte Inger & Tomas Persson som vi hälsar hjärtligt välkomna in i gänget.


20 augusti blev Janto, Claes och Björns tur att ledsaga oss i en härlig runda som vi aldrig drömma om och heller inte varit förut vi hamnade till slut vid Göta Kanal och Jonsboda Cafè det fanns goda mackor kakor m.m. litet rum var det men till slut fick alla plats. När vi skulle åka därifrån öppnade sig himlen ös regn var bara förnamnet. Vänta en ½timma sen sken solen igen. Då gick starten hemåt.


24 augusti Äntligen kom dagen då vi fick åka till Öland och den fina träffen som alltid är trevlig att komma till. Vi blev många i år hela 22 stycken Barbro, Inger och Tomas var med för första gången och vi hoppas det blir fler. När alla hade kommit var det dags för kräftskiva som vanligt på fredagskvällen och detta härliga gäng som vi är samlades i tältet snackade och myste till småtimmarna. Lördagen blev det grillning på kvällen då alla var samlade igen. Vi fick påhälsningar från andra distrikt och det var mycket trevligt. ETT STORT TACK till arrangörerna det gjorde ni görbra vi kommer igen nästa år redan bokat och klart.


Ja nu var det slut på körningarna vi gjort hittills så nu får tangenterna vila ett tag.

Ha nu en härlig och fin höst så syns och hörs vi igen.

KRAM på er alla/ UllaKlimpen 3 2017

Hej igen på er alla.

Ännu i skrivande stund har det inte varit något speciellt bra väder det snöar regnar och åskan går om vartannat att ta en långtur men wingen är inte att tänka på. Vi har i alla fall varit ute och kört några kortare sträckor. Vi har varit på Kinnekullegården och ätit en härlig middag dit de flesta kom på vingen och det var stor uppslutning. Efteråt blev det fika på Utsikten där man kunde se över Vänern till Läckö. Tack Anders Klasson det gjorde du bra som fixa detta.

Vi har varit på Astro Sweden i Skara och där har det var ett intressant ämne nämligen planeter med alla dess månar samt med allt vad det innebär samt en hela del om jordens betydelse förr. Berättare var Gunnar Sporrong som är otroligt kunnig. Det var en fantastisk kväll där många kom ända från Varberg där Carina kom på sin vitglänsande winge samt från Hjo, Karlsborg, Tåtorp, Värsås, Götene, Skövde, Falköping ja många var vi.

Kristihimmelfärsdagen skall vi vara med om något spännande för då skall vi vara på Axevalla travbana och köra omkring alla 17 förarna till speedwaycyklarna som kommer från många länder de skall köra på 1000 meters- bana vi får sedan ställa upp visa upp och våra fina MC-wingar framför läktaren. Det blir grejer det.

Nu blir det körningar från olika ställen i Skaraborg med början i 7 Maj från Matfocus i Slutarp.

Ha det gôtt alla så kanske vi syns i sommar någonstans.

 

Klimpen 2  2017

Hej alla goa wing-åkare i Sveriges avlånga land.

Nu var det åter dags att skriva några rader igen.

Nu kommer den snön som skulle komma i december, så det var ett hemskt väder yrsnö och blåst och den ligger kvar till allt elände. Det var ju nu vi skulle prova wingen med en liten runda men tji fick vi. För den är ju fixad och klar står och väntar i garaget. Våren var ju på väg med både tranor och lärka stackars fåglar i detta väder. Det blev ett par dagar sen kom det fina vädret tillbaka.

Vi har haft årsmöte den 21 januari där 25 personer kom vilket jag tycker är bra. Vi har då lagt till nya träffar på vår lista under vinterhalvåret med att en söndagsmiddag i månaden någonstans i Skaraborg. Det var Peter som tyckte att det var för långt emellan vi träffades så han kom med förslaget som alla nappade på. Harald kom då på att vi kunde äta middag en söndag i månaden. Först ut var Karlsborg den 5 februari på en TAI restaurang som Eva & Åke fixat där allt var väldigt gott så vi behövde inte gå därifrån utan att blivit mätta och tjocka om magen. Vi träffades på Rådhuset onsdagen den 22 februari även där var vi många som fikade. På tur står Skara den 12 mars då blir det på Cooprestaurangen som Ulla & Harald fixat. Det var en bra uppslutning även där.

Nu har vi gjort vår körlista för i sommar där vi hälsar alla MC-åkare Välkomna för att åka med oss på vägarna i Skaraborg och alla möten vintertid. Gå in på vår hemsida för Skaraborg där finns alla turer och var vi startar ifrån. Du kan även höra av dig på tel. eller maila till någon av oss i distriktet.

Ha det gôtt alla så ses vi i sommar.


KLIMPEN 1 2017.

Ja då var det nytt år igen och jag får önska er alla en God Fortsättning på 2017.

Ännu så länge har vi haft en grön vinter inte så kul tycker jag. Så wingen skulle man kunna ta en sväng på men det är ju saltat på vägarna så det får väl vara tills det blir bättre.

Året som varit har vi haft en massa kul saker för oss bl.a. en härlig nationell träff som vi tyckte blev väldigt bra. Vi var några som även åkte till Hässleholm där vi trivdes och mådde gott. Öland blev också en höjdare och där var vi många för det är ju en tradition att åka dit och alla har redan bokat för 2017.

Allas vår Janto har även bokat en stuga för några av oss på nationella träffen på Gällö så dit blir det i sommar. Vi Harald, Janto och jag har varit där en gång tidigare på Vikingträff och det var mycket trevligt och vacker byggd, då åkte vi dit några dagar tidigare för vi ville se oss omkring en fäbod ville jag se och vad vi fick köra miltals långt in i skogen men till slut kom vi fram men ingen var där alldeles tomt men man fick ändå se hur det ser ut på en fäbod. Vi hamnade även på en väg som gick till Stugun, där de just då gjorde om vägen så det blev till att åka i djup sand en lång sträcka inte så kul precis men även det gick bra. Men det är några år sedan så det är den säkert klar till dess vi kommer upp igen.

Vi har haft möten i slutet av året och vi har varit och ätit ett väldigt gott julbord, där var vi många och vi hade jättetrevligt. Nu närmast blir det årsmöte som redan har varit då tidningen kommer ut där skall det spikas alla möten och körningar under det kommande året. Jag tror inte att det blir några större förändringar på de personerna som redan är invalda där.

Alla ni där ute hoppas att 2017 blir ett bra MC-år med mycket åkning på våra wingar.

Ha det gött så hörs och ses vi igen.


Klimpen 4 2016

Hej igen alla nu har vi återhämtat oss från träffen och kör igång igen, många turer har det blivit det skulle varit lite uppehåll i juli men det blev det inte vi kunde inte låta bli. Vi är ju några som är pensionärer och några som haft semester vi kan åka när vädret tillåter så har blivit många små snuttar emellanåt när andan har fallit på även lördagar och söndagar så fler kunnat vara med. Sommarens kvällar har ju varit bra mellan regnskurarna så det är bäst att passa på. Nu i skrivande stund är det duggregn och grått och kvällarna är mörka.


Vi har varit ute och kört en hel del både före och efter vår träff i Skara.

8 maj Möttes vi i Slutarp där Roger Wallgren var färdledare och där var ingen dålig runda den innehöll mycket bra och krokiga vägar till vi till slut hamnade i en mycket känd danslokal nämligen Sägnernas hus i Sandhem där fanns det allt från dans till pub med olika bås som varit en ladugård tidigare samt namn på dessa. Vi fikade goda mackor innan hemfärd. Tack Roger det gjorde du bra.

20 maj. Då var Anders & Gunvis tur från Värsås där vi fick många konstiga vägar att åka i solen. Inte så många denna gång på grund de inte kunde köra sin Winge av olika orsaker men när vi kom fram till Skultorp där vi skulle äta vår middag så fann vi fyra personer där redan som vi kände igen det var de som fattades på turen ja alla samlade igen. Tack för den fina turen.

5 juni var det Lathi och Viola som stod för turen. Där var vi många som kom det blev en tur som hade det lilla extra för vi hamnade hos Hasse Lagerström i Borgunda han kunde sina tåg som är hans stora intresse samt att det har varit hans yrke som lokförare för både blå tåget och X2000 i många år. Han har en modelljärnväg i sin trädgård. Detta var mycket intressant och sevärt. Till slut hamnade vi i Skultorp där vi kunde både äta och fika.

11juni Då var det dags att än en gång reka för turen som skall vara på träffen i Skara med flaggvakterna. Efter detta fortsatte några att åka vidare och till slut hamnade vi i Sjötorp där vi träffade några kompisar från Värmland som visserligen åkte husbil men vad gör väl det.


3 juli Ja nu åkte vi iväg ett gäng till Forsvik där var det massor av folk det var ju Forsviksdagarna stålande sol var det när vi kom dit men himlen öppnade sig efter ett par timmar då var det inte så kul, men vi tog skydd så allt gick bra. Efteråt var vi hos Åke & Eva i Karlsborg och fikade. Men det blev uppehåll så vi skyndade oss hem.

6 Juli Blev det åter en extratur Roland & Gunilla ville åka så det blev en härlig tur med Veine , Karin och Anders till Bastakvarn i Blidsberg för fika.

7 juli Bar det iväg till Emmes stuga i Häggum där många av distriktets medlemmar dykt upp för fika och lite handling av det som erbjöds på loppisen.

13 juli var det dags för Hajstorp. Man måste ju bara dit och kolla in alla fina gamla bilar, mc, traktorer det är faktiskt sevärt. Många hade kommit dit så det var ganska trångt där man gick i solskenet.

17 juli Var en väldigt stor dag för Eva & Åke, de ville att vi skulle vara med när de hämtade sin svarta 1800 hos Tony de hade sneglat på den sen vi hade träffen i Skara som Tony hade med sig till försäljning och nu hade de bestämt sig den skall vi ha.

19 juli Denna dag skall vi inte glömma i första taget. Vi var några som bestämt att vi skulle åka en sväng Gunilla, Roland, Harald & Jag åker till Karlsborg där Eva och Åke bor jajamensan Åke tog kommandot och körde först vi åkte mot Askersund sen in på några jäkla småvägar så kom gruset på vägen vi sa kör bara men det skulle vi inte gjort för två kilometer in på vägen står en grävmaskin mitt i vägen och gräver upp dikeskanterna och lägger det mitt i vägen snacka om att köra där, men det var en liten liten bit på vänsterkanten där man kom fram någorlunda. Allt löste sig utan bravader och vi som satt på bönpallen tyckte allt att vi har mycket bra förare som klara det mesta. Det var en resa som man kan skratta åt.

7 augusti. Eva & Åke stod som färdledare denna dag och många kom till Öltappen i Karlsborg för att vara med. Krokiga och bra vägar blev tills vi hamnade i Askersund för mat eller fika. Där tjatades den bra stund sen gick färden vidare mot Karlborg igen och hem till Eva & Åke för en gofika.


10 augusti. Färden går mot Hässleholm och internationella träffen. Vi var 6 stycken som åkte iväg i regn och rusk men vad gör väl det man har ju bra kläder och en winge att åka på. Väl framme efter en ganska lång resa tog vi in på vandrarhemmet. Dagen efter kl.12,00 började träffen som var mycket bra, nästa dag blev en fin rundtur med en titt i kalkgruva blev det samt en tur fram på torget på lördagen där många av de boende i Hässleholm kommit för att lyssna till bl.a. musik, mycket trevligt var det. Inte att förglömma den goda middagen på fredag kvällen. Ett stort Tack till Skånevingarna för en fin träff


21 augusti Falköping.  Denna gång var det Peter & Monica som skulle vara färdledare  från Falköping och det var första gången för deras del men inte den sista det kan jag lova, det var en väldigt bra tur som gick på jättefina och krokiga vägar men ingen visste vart där bar hän, många gissningar blev det innan vi kom fram till Vänga Kvarns restaurang där stod middagen klar bara att sätta igång och äta. Efteråt blev det en visning i Kvarnen där Ove visade oss hur man mal mjöl för den var igång fortfarande och man kunde köpa nymalet mjöl vilket några av oss gjorde. Färden gick vidare upp till Mösseberg för en härlig fikastund och tänk vad mycket tjöt det blev idag fast vi i gänget träffas så ofta.STORT TACK till Peter & Monica det gjorde ni görbra.

25 augusti äntligen började resan till Öland den som vi väntat på. Vi blev 16 pers från Skaraborg som startade kl. 8,30 från våra hem vi möttes som vanligt vid Bankeryds tappen innan Jönköping kl.10,00. Där gick färden vidare i strålande solsken ända till Öland med några fikastopp på vägen. Väl framme på det vackra Ekerums camping var det många kända ansikten vi mötte. Efter att ha kommit i ordning på allt i stugorna var det att gå en kramrunda och hälsa på alla bekanta ansikten och det blev många.

Kvällen blev inte långvarig för det blev tidig morron och många var trötta. Men på fredagen blev det mc-åkning mest hela dan fram till torget i Borgholm för det firade 200 år där fanns det många mc och mycket folk. Sedan blev fortsättning på färden till norra delen av Öland. Sen tillbaka till stugorna och tältet sattes upp för där skulle det bli kräftskiva av alla de kräftor som Janto fiskat och haft med sig. Oh vad gött det var.

Den kvällen blev sen kan ni tro. Nästa dag åkte en del på Poker Run runt på ön andra åkte till Solliden och kollade, någon kikade på de olika fåglarna som det finns på den fina ön. Lördag eftermiddag var det prisutdelning på Poker Run och kolla Carina vann Grattis till henne. Det var även lottdragning där några av oss faktiskt vann lite.

På söndag förmiddagen så var det hemfärd vi hoppades att det skulle vara lika soligt som det varit hela tiden men några orosmoln kom i vägen vi han till bron sen började det ösregna och det kan man säga att det fortsatte hela vägen hem. Lite blött blev det. Men jäkligt kul var det på ön.

Tack till alla som var där och de som ordnat träffen den blev jättebra.

Nu ser vi framåt på en fin höst med solsken och mycket mc-åkning

Hej och Tack för denna gång vi hörs igen.


Klimpen 3. 2016

Hej igen på er alla i Sveriges avlånga land.

Nu var till att fatta tangentbordet igen och försöka få ihop några rader.

När ni läser detta så kanske vår nationella träff pågår för fullt eller så är den redan över och vi hoppas verkligen att många kommit till oss. Ett solskensväder har vi beställt för det är ju ett måste. Vi har i alla fall gjort så gott vi kan med allt så vi hoppas att alla ska bli nöjda och minnas det med glädje. I nästa Klimpen kommer det en massa bilder från träffen kan jag lova.

Vi har också varit ute på ett par rundor med våra wingar när ni läser detta men i skrivande stund så har det inte varit så många på grund av att vädret inte har varit det bästa. Vi hoppas att det blir en varm och skön sommar med mycket mc-åkning här kommer ett schema på våra dagar då vi åker på söndagar från olika platser. Är det något som du undrar så hör av dig till mig eller till den som har turen.

Ha en skön MIDSOMMA


Klimpen 2 2016

Hej på er alla där ute i vårt avlånga land.

Då var det dags att skriva några rader igen.

Våren har ju kommit till oss med lärkor, starar, sädesärlor och alla våra tranor vid Hornborgasjön, så nu kan vi börja köra med våra älskade Gold–wingar igen som nu är genomgångna och putsade inför säsongen, vi har längtat så hela långa vintern. Vilken härlig tid vi går till mötes. Jag vet att några i distriktet redan har varit ute och kört för vi fick besök av Roger & Maria som kom på sin trike.

Vi har våra månadsmöten under vintern på Rådhusets cafè i Skövde där det har varit välbesökt men det finns fler medlemmar i distriktet och vill gärna att ni kommer, alla är välkomna. Vi skall även ha en genomgång i april och även i maj angående vår nationella träff.

Vi var fyra personer från distriktet som var på årsstämman vilket avlöpte bra och var väl genomförd tyckte vi. Vi fick en ny kassör i huvudklubben Carita Nilsson som vi önskar LYCKA TILL i det gedigna arbetet som du har framför dig. Vi fick också ta del av hemsidan som varit kraschad ett tag men som nu i skrivande stund fungerar igen en stor eloge till Sören Uppman och Olof Lööv och alla som har jobbat så intensivt med detta.

Nu ser vi framåt och vår nationella träff på Jula camping och hotell den 16-19 juni som vi hoppas skall bli väldigt välbesökt.


Klimpen 1 2016


Hej alla och God fortsättning på det nya året.

Ja nu är både jul och nyår varit och lite vitt på marken har det blivit men julafton var grön men sen kom det. Så nu har alla jul och nyårs och trettonhelgsdagarna förbi och vi har kommit till normala dagar och veckor igen.

Vi här i Skaraborg har träffats på några månadsmöten samt att vi har varit på en restaurang och ätit god mat och mått gott i vårt alltid lika glada gäng, som vanligt var det många som slutit upp.

Nu börjar en hektisk tid för oss i Skaraborg då vi skall ha nationella träffen i Skara den 16-19 juni som vi hoppas skall bli välbesökt och trevlig.  Ni är alla VÄLKOMNA dit.

Dessutom skall vi årsmöte som går av stapeln i Skara denna gång som vi hoppas skall bli välbesökt.

Klimpen 4 2015

Hej igen alla Skarabörgare.

Nu är det dags att skriva ner några rader igen.

För det första får vi hälsa våra nya medlemmar välkomna till vårt härliga gäng.  Jag hoppas att ni kommer att åka med på våra turer och träffar. Gå gärna in på vår hemsida och kolla var vi startar när du vill åka med oss.

Vi i Skaraborg håller just på med att förbereda för 2016 års nationella träff som kommer att vara i Skara på Jula camping & stugby 16-19 juni 2016.mer om detta kommer i Klimpen nr1 2016

Sommaren hittills har inte bjudit på det bästa vädret men det har ju ändå blivit lite åkning.

3 Maj.   Då var till att köra turer i vår vackra natur runt om i Skaraborg det var Björn och Sanna som hade turen från Skövde denna gång och den gick runt på Billingen och vi hamnade på ett fick där vi aldrig varit nämligen i Bergs bygdegård på Billingesluttningen.

15 maj. Ja då kom äntligen vår resa till det vackra Värmland som vi blivit inbjudna till. En resa som vi sent skall glömma det var mycket trevligt med både utflykt till ett linneväveri och ett underbart fik med några enormt stora räkmackor. Och på kvällen blev det grillning som vi blev bjudna på. Vi fick en härlig helg som vi tackar så innerligt för.

31 maj. Nu var det Claes tur att lotsa oss runt och det gjorde han med bravur. Vi åkte från Töreboda till Kinnekulle Scouter museum och loppis där vi åkte på många fina vägar på Kullen innan vi hamnade på rätt ställe, där vi även fikade.

11-14 juni. Nationella träffen i Borlänge var vi ett gäng som åkte dit närmare bestämt 12 stycken. Trevligt att få träffa vår gamla president  Frasse igen. Vi bodde mycket bra och hade kul på vårt vandrarhem tillsammans med Jämtvingarna med flera. Vi fick lära känna många trevliga nya mc-vänner. Mycket fin camping där man kunde strosa omkring. God mat var det åxo all heder åt de som lagade den. Resan hem blev lite regnig men vad gör det när man kör en vinge.

19-21 juni Midsommar firade ett gäng ihop vi var då på Sjötorps camping. Där satte vi upp ett stort tält som vi kunde skydda oss med vid regn. Lite kallt som vanligt på midsommar men kul hade vi i alla fall. Vi åt vår sill och potatis samt en del tog nubbe, Jordgubbar och grädde fanns på menyn åxo. Nästa år hoppas jag att det blir fler som ansluter för vi har jädrans kul och vi vill gärna bli fler så häng på.

28 juni. Starten gick från Hjo med Anders & Gunvi som föråkare. Det blev en väldig runda på alla vägarna mellan Hjo och Skövde som vi till slut hamnade i Värsås hemma hos Anders & Gunvi där var det uppdukat för en mycket god fika med mackor och hembakad kaka.

15 juli. Egentligen skulle det vara semesterledigt denna månad men Björn & Sanna ville annat. De hade varit i sin sommarstuga och jobbat hela semestern så nu var det dags att sätta sig på hojen och köra en runda. En blänkare i vår egna Facebook grupp och många var på hugget då resan gick till en gammal mack i Vättlösa ,Oj där kunde man finna många nostalgiska saker man fick verkligen tänka tillbaka då man var barn mycket som man kände igen. Fika blev det där också men hembakat av frun i huset.

2 augusti. Regn, regn och åter regn men vi var många som trotsade detta och kom till Öltappen i Karlsborg där Eva & Åke stod och väntade in alla för de var färdledare på denna tur. OJ vilken tur bara vi kommit från Karlsborg någon kilometer kom solen som var med oss hela eftermiddagen. Vi hamnade i Tiveden där det fanns några guppiga vägar som de hade hittat att åka på men efter ca en drygt 1½ timma stannade vi på ett jättefint litet fik mitt i Tiveden, Tivedstorp så heter det.  Men som tråkigt var såg vi varken björn, varg eller lo men något som vi inte trodde vi skulle få se såg vi precis intill vägen två vita getter som irrade runt oss. Väl fikat blev det fortsättning till Karlsborg och Hanken där blev det grillad korv och kaffe med kaka, mycket gott. Sen blev det hemfärd i strålande solsken.


6-9 augusti Då var det dags att åka iväg på internationella träffen i Costa.

Vi var några stycken som ställde kosan dit på torsdags middagen och hoppades innerligt att det fina vädret skulle hålla sig. Vi kommer till träffen oh vad mycket folk och MC det var, detta blir nog jättebra. Till slut hittade vi vår otroligt fina stuga vi hyrt den var ju alldeles ny, och vad fint den låg intill en liten sjö. Snart började det fylla på i stugorna intill med Mc folk både från Stockholm och Västerbotten det blev ju sååå bra. Eftersom vi alla hade stugan en bit från campingen fick vi åka med ett litet tåg som for fram och åter allteftersom vi ville åka. Ett stort tack till den chauffören som stod ut med oss.

Detta var en fantastisk träff som vi varit på STORT TACK till alla som var med och jobbade där vilket arbete ni gjort.


Hondas 40-års jubileum i Göteborg var vi ett gäng som åkte dit från Skaraborg. Det var en varm och härlig dag solen lyste på oss hela tiden. Mäktigt var att se så många GoldWingar samlade och åkte kortege i staden innan det bar iväg till Fröken Anderssons fik på Stora Höga för att få en god fika som Honda bjöd på.

Öland 20-23 aug. Färden började tidig morron i något svalt väder men under tiden vi åkte blev det mycket varmt och skönt. Vi var en grupp på ca 20 personer. Väl nere på Öland fick vi hemlagat mat som Viola gjort mycket gott var det. På fredag började vi med att sätta upp ett tält som vår fantastiske Janto haft med sig och han hade åxå med sig kräftor så naturligtvis blev det en fantastisk kräftskiva den kvällen, och det blev även underhållning av våra spelevinkar. Ja många otroligt goa skratt blev det kan ni tro det hördes nog över hela campingen. Det blev även lite dans för en del. Lördagen åktes en liten runda samt grillning på kvällen den blev betydligt lugnare.  Sen kom även söndagen då var det dags för hemfärd, lite ledsna var vi ju för tiden har gått så fort. Väl packat och stugorna städade så började färden hemåt. Stannade i Vetlanda för att äta en bit då till Anders & Gunvis förfäran hade de fått punka på ett däck på kärran, var bara att försöka att få det lagat men var, det fanns ingen verkstad öppen en söndag fick ringa bärgare. Allt ordnade sig till slut med att Anders fick en extratur på måndag till Växjö.

Tack alla Skarabörgare för en härlig sommar många glada skratt och härliga åkturer.

Kör försiktigt och var rädda om er så hörs vi snart igen.

KRAM PÅ ER ALLA

 Klimpen 3 2015

Hej igen alla Skaraborgare.

För det första får vi Tacka Christer Franzén för allt det jobb som han lagt ner på GWCS under alla de åren som han varit president. Han skall ju nu vara president för tvättstugan hörde jag att hans fru talade någonting om på stämman.

Vi får även hälsa Sören Halvarsson välkommen som president och önska honom Lycka till.

Nu har våren kommit med lite värme och det märks det kommer många mc och kör förbi varje dag. Även vi har varit ute på en liten runda på ca 15 mil den 11 april som var en solig och varm dag.  Peter hade kommit på iden att köra en runda och satte in en blänkare på nätet det blev en runda i strålande sol den 19 april, så där 20 mil blev det tillsammans med Eva, Åke, Peter och Monika.

Vi, Harald, Janto och jag har även varit på Gold Wings årsstämma, den väldigt bra och innehållsrik man fick väldigt bra insyn i hur föreningen fungerar, man fick många fina tips till den kommande nationella träffen som kommer att gå av stapeln i  Skaraborg och närmare bestämt på Jula Hotell och camping och stugby  i Skara 16-19 juni 2016 som vi hoppas ska bli välbesökt.

Vi har haft våra månadsmöten i mars och april på Rådhusets cafè i Skövde i april redogjorde jag för det som kom upp på stämman. Båda möten har varit välbesökta men jag vet att det finns många fler medlemmar i Skaraborg och alla är välkomna. Nu är turerna igång så träffas vi någonstans i Skaraborg och kör en runda samt fikar och lite snack. Gå gärna in på vår hemsida och på träffschema där ser du var vi träffas när och var på söndagseftermiddagar. Kolla hemsidan kan bli ändringar.

Vår första lite längre resa går till det härliga Värmland och Värmlandswingarna där vi har blivit inbjudna att få se deras fina natur över en helg 15-17 maj vilket vi tycker skall bli mycket trevligt och så hoppas vi på bra väder.

En hel del av oss kommer att i juni även åka till nationella träffen i Borlänge samt till Kosta och internationella träffen där, samt Ölandträffen i augusti, jag hoppas vi ses på våra träffar alla Wingåkare.

Ja nu får vi hoppas att sommaren blir varm och skön med många resor både korta och långa, vi kanske ses någonstans i Sverige oavsett var vi hamnar.

.Alla är välkomna att köra med oss oavsett MC.

Ha det gôtt så hörs vi.

Och du ta det försiktigt med sill o dill och det som hör till.

GLAD MIDSOMMAR och en härlig sommar med mycket hojåkande.


Klimpen 2 2015

Heja alla Gold-Wing-ägare i vårt avlånga land.

Nu har vi avverkat det mesta av vintern så nu får vi hoppas att det blir vår snart. I skrivande stund skiner solen och 6,5 plusgrader och fåglarna kvittrar så underbart härligt, snödroppar och krokus blommar för fullt snart är det vår ja då får vi ta ut vingen som är putsad och genomgången för ytterligare en säsong på våra härliga vägar. Hoppas att vi får en fin vår och sommar med mycket sol och värme. Då kan vi åka på många träffar och alla våra turer här hemma i Skaraborg i vackert väder. Detta vore väl fantastiskt.

Som vår vana trogen har vi haft våra månadsträffar i januari och februari där det är full fart med alla diskussioner inför den kommande aktiviteter och åkturer. Det blir internationella och nationella träffar som en del av oss åker kommer att åka på.

Sänder med vår träfflista för året så att alla som vill och kan åka med oss

Där alla är välkomna som har en MC.

Önskar er alla En GLAD PÅSK.


Klimpen 1  2015

Ja då har ett nytt år börjat och jag får önska alla en god fortsättning på 2015. Hoppas att ni haft det bra och inte ätit för mycket av den goda julmaten. Snön lyste med sin frånvaro ända fram till juldagen då small det till med lite snö så en del av julen blev vit. Men bu vad kallt det blev men solen strålade ibland så det blev mycket promenerande.

Vi har haft ett årsmöte där det hände en del saker, Björn vår D.O. sen 4 år tillbaka tyckte att det var dags att lägga av. Han blev avtackad med blommor och ett Stort Tack för gott arbete i klubben. Ny D.O. blev jag Ulla Holm som fick förtroendet att axla manteln efter 8 år som sekreterare. Jag får Tacka för förtroendet jag fick, jag skall göra mitt bästa för er alla. Till ny sekreterare valdes enhälligt Eva Wixtröm. Efter mötet så blev det en fantastisk supè på restaurang Tai Tai i Skövde. 

Ha det gott så hörs vi igen.

Ulla Holm

Klimpen 5 2014

Hej igen alla goa mc- vänner.

Vi har mist en kär vän i GWCS allas vår TOMTEN och våra tankar går nu till de anhöriga. Vi kommer alla att sakna honom. Ingen kommer och hälsar på oss och prata en stund på Öland som han alltid gjorde. VILA I FRID. Tomten Lars.

Ja nu var det nog slutåkt för denna säsongen. Ingen kan väl klaga på vädret sol nästan hela sommaren. Många och långa resor har det blivit. Just i skrivande stund är det bara några plusgrader ute och oj vad det har regnat under senare delen av hösten.


27 augusti.

Ja då var det Claes tur att vara färdledare vi träffades på Töreboda torg kl.14,00 en timma före vi brukar träffas så undrar vad detta skall bli. Nåväl vi började åka mot Mariestad sen på några slingriga vägar och till slut hamnade vi i Lugnås. Och där finns ju en kvarnstensgruva som var mycket intressant. En kille på ca 18-20 år guidade oss genom detta. Han berättade att de stackars människorna som jobbade där vad dom fick slita, gick en kvarnsten sönder som de kanske hade slitit med i en månad för att få bra fick de inget betalt. Ägaren var inte snäll han, det var män kvinnor och barn som fick jobba där. Kvinnorna och barnen fick plocka bort allt det som inte gick att använda de började jättetidigt mitt i natten kl.03,00 och höll på tills männen kom kl.07,00 och höll på till 19,00. Mörkt, kallt och fuktigt var det i grottan så människorna blev inte gamla på sin höjd 40 år. Tack Claes för detta intressanta mål som du valt. Vi fikade där efteråt och tjatade en stund sen gick vägarna hemåt för oss alla.


21 september.

Då var det dags för den årliga grillafton som är slut på mc-säsongen i Skaraborg den var även i år hos Gunilla & Roland. Den började tidigt redan kl.13,00. Vi fick ta våra bilar denna gång för det var ganska så kyligt. Startade på en liten hemlig resa som gick på några konstiga vägar och till slut hamnade vi på Stenåsens kött och svets vilket inte var varken kött eller svets. Det var en himla stor och fin samling av gamla brandbilar som var otroligt fint i ordning. Nylackade och helrenoverade. Det var en fröjd att gå där och titta det var brandbilar från nästan hela landet en del väldigt gamla. Vi fick sitta och lyssna på när Ingemar berättade hur han fått tag alla dessa brandbilar, han kunde nog ha hållit på hur länge som helst men intressant var det. Efter ett par timmar bar det iväg hem till Gunilla & Roland för grillning och kaffe med hembakat samt mys i garaget

som var dukat och fint. Ja där blev vi sittande länge och alla var glada och skratten höga. Tack för denna trevliga eftermiddag & kväll det gjorde ni gôrbra.


15 oktober.

Ja nu börjar vi med träffarna inomhus och vi börjar i Karlsborg. Åke & Eva ville ha det så för att de vill inviga sin nya fina altan. Många hade kommit en per mms från Spanien och ja det blev en fest kan du tro med jättegod smörgåstårta & kaffe, mycket tjöt och snack.


Allt för denna gång.

Ha en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR alla så hörs vi 2015

Ulla Holm

Sekreterare


 2014 06 08

Klimpen 3 2014

Hej igen Skaraborgare.


Ja nu har våren varit och det har blivit sommar vilken påsk vi haft underbart väder sol och värme. Man har ju kunnat varit och åkt varje dag så nog har det blivit många mil på Wingen denna helg med våra fantastiska hojkompisar. Efter påsken har det varit strålande det blev åtskilliga mil även då.

Nu får vi hoppas att vi får lika bra väder i maj när våra åkturer drar igång som vi hoppas skall bli välbesökta. Alla är välkomna att åka med oss,gå in på vår hemsida där finns söndagsturerna och var vi utgår ifrån.

Vi har haft några träffar på Rådhusets cafè i Skövde som har varit välbesökta men det finns fler medlemmar det vet vi, var är ni någonstans.

Anders  Westermark var på GWCS-årsmöte som hölls på båten till Riga och han redogjorde för vad som hände där på vårat möte.

Den 5 juni drar ett stort gäng från skaraborgsvingarna iväg till Bollnäs och x-vingarnas nationella träff. 


Torsdagen den 21 augusti åker vi i samlad trupp till Ölandträffen vill du hänga med så boka stuga, och hör av dig till Ulla om vilken tid vi drar iväg.

Ha en GLAD MIDSOMMAR och ta de försiktigt med sill och dill och det som hör till.

Samt en skön varm och härlig semester med mycket mc-åkning.

Kör försiktigt.

Kram och hejdå för nu, vi hörs igen.


Ulla Holm

sekreterare
Klimpen 2 2014

Hej igen alla GoldWing åkare.

Ja nu har våren kommit då lärkor och tranor anlänt till vårt fina Skaraborg.

Just idag har solen visat sig ordentligt hela dagen och det gillar vi. Imorron om solen skiner då blir det en tur på den nyinköpta vingen skall bli härligt. Men det är inte jungfruresan för Harald har åkt en tur på 7 mil den 24 februari och detta är rekordet för oss.

Vi har haft två träffar på Rådhusets cafe i Skövde som har varit både välbesökt och det har inte varit tyst under den tiden kan ni tro mycket diskusioner har det varit. Det finns ju inte så mycket att skriva mer denna gång. Jag hoppas att vi får en härlig sommar med mycket mc-åkande.

GLAD PÅSK på er alla.


Ulla Holm

sekreterare


Klimpen 1 2014.

Hej på er alla igen.

God fortsättning på det nya året.

Nu har man njutit av både jul och nyår med allt vad det innebär hoppas ni haft det bra.

Det inte varit någon vinter ännu så man skulle ju kunna  ta sig en runda på wingen om de inte hade saltat vägarna.Just nu är det lite stiltje på våra träffar det har inte hänt så mycket, men vi har haft en liten träff där vi har haft en 93årig man som har berättat om sitt liv i koncentrationsläger under andra världkriget vilket var väldigt intressant att få höra om. Tyvärr blev det inte så många som kom dit vilket var mycket tråkigt.

Vi har även haft vårt årsmöte som gick av stapeln hemma hos Gunvi och Anders i deras vinterträdgård, som är så underbart vacker stor är den också, alla fick plats för vi många som fick njuta av Gunvis goda mat och kaffe med god kaka.

Där blev det inga ändringar allt rullar på som vanligt.

Ett besök hos Tony och Lilian har det blivit när de hade öppet hus, en massa nytt blev det till den nyinköpta wingen.

Nu får ni ha det så bra tills nästa gång vi hörs så kanske vi har varit ute och åkt en eller ett par rundor på våra Guld-wingar.


Ulla Holm

sekreterare


 2013 12 10

 Klimpen 5

 

Hej igen alla MC-åkande vänner nu var det dax igen att försöka skriva några rader.

 

Ja nu var det färdigåkt för denna säsongen. Det har ju varit en fin ,varm och härlig sommar får man allt säga hösten  har också varit helt fantastisk. Många härliga resor har det blivit både korta och långa med alla våra mc- åkande härliga vänner. Nu har vi inget annat än att vänta på nästa fina tid då vi får tända våra ljusstakar i fönstren som kommer att lysa upp lite i mörkret, inte att glömma snart kommer snön och då blir det lite ljusare.

 Vi som varit snälla får väl vänta på tomten jag tror han kommer även denna jul.

 Vi har ju haft även haft några träffar under hösten. 

 15 september hade vi en liten grillfest hemma hos Gunilla & Roland i Tibro. Där var vi många som mötte upp och vi hade det trevligt som vanligt på våra träffar.

 16 oktober hade vi också en liten träff  på Rådhusets cafè i Skövde även där var vi många vi fick ett litet rum för oss själva och det blev knökatjockt och varmt men vad gör väl de trevligt var det i alla fall.

 Vårt årsmöte har vi den 9 november så tyvärr kommer det inte med denna gången.

 Vi har det så bra här i Skaraborg och vi trivs jättebra med varann så jag tror inte att det blir några ändringar där i år.

 

 Ha en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.

 Ulla Holm

 sekreterare

 

2013 10 07

Klimpen 4

 Hej alla mc–åkare i Skaraborg nu var sommaren nästan över för denna gång och nästan alla har avverkat sin som jag tror härliga och varma semester, den kan väl ingen klaga på. Nu får vi se fram emot en härlig höst istället. Med allt vad den skall bära med sig. I skrivandets stund har vi Skaraborgare turer kvar att köra som vi hoppas blir lika bra och soliga som sommaren.

 12 maj

 Säsongen började i Karlsborg där Eva o Åke var färdledare den gick av stapeln redan på förmiddagen för att hinna med allt vad som de hade tänkt sig. Där startade många glada wing-åkare med sitt bästa humör och färden gick på många slingriga vägar och till slut kom vi fram till Hjälmaren där var det dags för ett litet uppehåll medan vi väntade på färjan som tog oss över till Vinön och där hade ingen av oss tidigare varit. Där fanns bara en större väg som gick rakt igenom ön och till en badplats där vi stannade en stund innan det var dags för att åka tillbaka till färjan. Sen bar åter tillbaka hemåt fast på andra vägar och lite middag Brändåsen utanför Örebro innan vi skiljdes åt för att resa hem var och en till sig.

 25 maj

 Denna resa var det att ta sig till Hjo där Lathi o Viola skulle leda oss på många fina vägar där omkring. Det blev en resa på ca 1½ timma sen bar det iväg till Hjo igen för fika. Viola hade då gjort massor av härliga mackor och bakat en god kaka som vi fick njuta av.

31 maj

Ja så har den kommit den dagen då vi fick besök av vårt granndistrikt Värmland de kom vid olika tider men när alla kommit dukade vi fram kaffe med tillbehör. Klockan tio nästa dag var det dax för att visa vår vackra bygd vi åkte runt i Vallebygden  samt på Kinnekulle där vi hittade till olika sevärdheter samt mat på Kinnekullegården.

 På kvällen grillade vi och bekantade oss med varandra. Ett mycket trevligt besök som vi gärna delar med oss till alla distrikt åk och besök varandra.

 6 juni

 Nationella träffen i Upplandsbro ja där var vi ett gäng ,där kunde man bada i Mälaren och mysa vid stugan men också vara där det hände saker. Vi trivdes som fisken i vattnet. Men det blev in minnesvärd hemresa med en jäkla massa regn och åska, men vi var torra när vi kom hem eftersom vi hade en bra bit att åka efter åskvädret..

 9 juni

 Björn o Sanna körde först och i Skövde var starten vid denna resa som blev på många krokiga vägar och till slut hamnade vi i Åsle Tå för att fika.

 Midsommar.

 Man får ju inte byta en tradition så midsommar gick av stapeln även i år på Nybygget.

 Vi var 13 pers i år. Allt gick väldigt bra som vanligt lite regn och inte särskilt varmt .

 30 juni

 Denna åkturen började i Värsås och Anders och Gunvi var färdledare som gick över halva Skaraborg innan vi var tillbaka i Värsås igen och hemma hos Gunvi o Anders vick vi kaffe och mackor samt en god kaka därtill.

 

3 Augusti. Ju var det nationella träffen på High Chaparall  dit var det några som hade åkt ja det var ju bara killarna förstås  tjejerna var hemma. Det var ju så fruktansvärt varmt att man nästan kokade. Men vi var fyra tappra som trotsade värmen och åkte iväg på lördagsmorron. Väl framme var det härligt att få ta av sig hela munderingen och få på lättare kläder. En massa människor var det där för att inte tala om alla mc det var en härlig syn ca 400st. hörde jag att det var. Efter att ha gått runt det mesta och ätit en bit mat och fått kaffe av de våra styrde vi kosan hemåt igen för det var risk för regn .

 

Det fick nog se efter ca en mil öppnade himlen sig med åska och skyfall. Vi fick stanna på en mack tills det värsta var över men regnade gjorde det hela vägen hem. Tala om att det var skönt att komma hem och få av sig de fuktiga kläderna.

11 augusti.

 Denna gången startar vi från ett nytt ställe och det är Sveas kiosk i Broddetorp på Billingen och det är Roger Wallgren som lotsar oss. Men tyvärr så var det ösregn och ett jäkla åskväder så det blev bara ett par som kom, det var synd eftersom det var första gången han var reseledare men ingen kan göra något åt vädret.

 22 augusti

 Så bar det iväg till Öland vi var många som ville dit i år var hela 20 pers. Flera av våra nya medlemmar var med. Vi fick ett underbart väder strålande sol alla dagarna. Alla fick vi bo i stugorna intill varann jättemysigt. Vi fick också besök fram på kvällskröken av självaste TOMTEN när han lagt sina barn. Återigen en fantastisk helg på Öland.

 För de som undrar ÅRSMÖTET ÄR 9 NOVEMBER tid och plats meddelas på vår hemsida.

 Till er alla ha en bra avslutning på MC åkningen för 2013. vi hörs igen.

 Ulla Holm sekreterare

 

2013 06 04

 Hej igen alla Skaraborgsvingar.

 Ja våren har ju låtit vänta på sig det blir nog ingen mc-åkning nu i april månad för vår del här.

 

När vi har haft våra möten har vi fått åka bil vilket inte är lika kul. Men nog ska det bli bättre och att vi får en härlig sommar varmt och gôtt med mycket solsken. Lärkan har ju kommit den hörde jag i söndags 7 april lite sent förståss, tranorna har ju också anlänt de är ju ca.16000 som kommit i år som mest på en gång, en hel del flyger över här hos oss för att äta på en större gård i närheten som odlat potatis på en åker och de för ett jäkla väsen tidigt på morron så fort det börjar ljusna och sena kväll när de flyger tillbaka till Hornborgasjön för att övernatta.

 Den lilla sädesärlan kom även i år med sitt kvittrande och vippade på sin stjärt.

 

Vi har haft ett möte på Rådhuskaffet i Skövde som var mycket välbesökt. Vi talade om att vi får besök av vårt granndistrikt Värmland vilket ska bli väldigt trevligt. Allas vår Janto fick representera oss i Skaraborg på föreningsstämman i år.

 Mycket mera tjat och prat blev det som vanligt. Där fikade vi också en god macka och kaffe så klart.

 

 Nu har vi även haft ett möte i Karlsborg på K3 soldathemmet som Eva och Åke ordnat mycket trevligt.  Vi blev så många att vi knappt fick plats i salen som var bokat. Där redogjorde Janto för vad som uppkommit på föreningsstämman och det var en hel del. Han har även ordnat med så att vår ”fadder” Max Kalliga kommer till oss och pratar om hel del som vi bör veta ang. regler, bestämmelser och försäkringar, m.m. .

 Ja nu hoppas att vi kan satta igång och köra med våra Vingar.

 Ha en Glad midsommar alla mc åka

 

Tänk på den lille till sillen ta det lugnt alla så hörs vi igen.

 Ulla Holm sekreterar


2013 02 11

 Klimpen 1   2013

Hej alla Skaraborgsvingar. Först En riktig god fortsättning på det nya året.

 Nu har vi väl fått både snö och regn, köldgrader och töväder, nu kan man inte klaga på detta.

 

Hoppas att ni har haft det bra alla under Jul och Nyår. Många har ju varit lite krassliga halsfluss m.m. Just nu som jag sitter och skriver detta är det 6plusgrader ute men det är väl för tidigt att tro att det blir vår redan. Vi hoppas i alla fall på att det blir en fin sommar med mycket sol och skön värme. Wingen är ju som sagt inte klar för avfärd ännu, den skall ju givetvis gås igenom ordentligt först och naturligtvis putsas så den blänker riktigt fint i solen.

 

 Vi har haft ett årsmöte där det var många som infann sig alla var på toppenhumör. Vi fick också hälsa en ny medlem välkommen till vår club som infann sig på mötet Roger Wallgren från Broddetorp.       

 

 Alla blev omvalda på sina platser så intet nytt där.’

 

Vi kanske syns på vägarna i sommar.

 Ulla Holm Sekreterare

 

 2012 12 24

 Klimpen 5

 Hej alla Gold Ving åkare i Sveriges avlånga land

 

Hösten har infunnit sig med allt vad det innebär, med gula löv och frusna blommor som skall upp ur myllan. Vingen är inställd för säsongen och väntar på våren igen Men först skall vi ha en jul med tomte, gran och klappar till alla snälla barn för det vill vi väl alla vara. Och så skall vi fira in det nya året 2013. . Just som skriver detta hör jag att något slår mot fönsterrutan tittar ut och fy vilket väder blåser och både snöar och haglar, då är det skönt att sitta inne och mysa.

 Vi har haft några turer i höst också bland annat så träffades vi i Hjo där Anders och Gunvi ledde oss på en massa olika krokiga vägar som vi trodde aldrig skulle ta slut men vi hamnade till slut i Åsle Tå bland alla de små fina stugorna där, och fick en efterlängtad fika och för att tjôta lite med varann.

 

 Nästa tur utgick från Värsås som Lathi och Viola arrangerade nu hamnade vi bland en massa stora djur som kallas bisonoxar de var mäktiga kan ni tro vi fick åka en tur med traktor och vagn bland dem så vi kom riktigt nära de stora bestarna. Där var både stora tjurar, kor och små kalvar. Efter det blev det fika, en god macka med bisonkött det var inte så illa ska jag säga, gott gotti gott gott.

 

 Som avslutning på alla turerna har det blivit en tradition att samlas hos allas vår Janto för grillning så även denna gång fick vi komma till honom och grilla i hans stuga vid sjön Viken  vi var många som kom och njöt  i det fina vädret  med välgrillad korv och hembakade kakor som vanligt bakade av Marita.

 

 Det var allt för denna gång vi hörs kanske igen nästa år.

 Önskar er alla en riktig GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR

Ulla Holm Sekreterare.

 

2012 10 01

 

 Klimpen4

 Hejsan på er alla Skaraborgare.

 Det har blivit några MC rundor i sommar fast regnet har varit lite till och från.

 Söndagen den 13 maj.

 Denna resa ordade Ulf & Katarina som utgick från Tidaholm och fortsatte sedan via Baltak, Dimbo, Folkabo och fika på Turbinön. Det var inte så många denna gången.

 27 maj.

 Utgick vi från Varola och Veine & Karin var föråkare.

 10 juni

 Karlsborg stod för söndagsturen den 10/6 resan startade med halvdant väder med 6 ekipage o en bil.

Färden startade vid öltappan gick sedan via Granvik över Tiveden vidare mot Undernäs o Forsvik till

Spethultapåle vidare mot Fagersanna o tillbaka till Karlsborg. Till jägarlägret där guiden Gert Kihlström

hade förevisning av DC3an som var mycket intressant. Sen blev det kaffe o korvgrillning o en massa tjöt

som vanligt Eva o Åke tackar alla som trotsade vädret denna eftermiddag.

 22-24 juni.

 Midsommar som har blivit tradition på Nybygget var en helg med både sol & regn. Klockan 15,00 på midsommarafton drog det igång och varade till söndags eftermiddag. Vi hade lite lekar och var och spelade golf på Jula mellan alla regnskurarna grillade gjorde vi också och inte att glömma den härliga färskpotatisen och sillen.

 3 juli

 Det var motorkväll vid Spiken Kållandsö dit många åkte, där var det fullt med MC och fina bilar.

 5 juli 

 Veteranbilskväll var det i Häggum och även loppis som var mycket välbesökt.

 

 25 juli var det en resa runt Vättern som ej ingick i vårat tidigare program.

 Vi vaknar upp till en solig morgon i hopp om en fin MC tur runt pölen. Samling kl.8,00 vid Statoil-macken i Hjo tråkigt nog blev det inte så många cyklar denna gång.

 Björn tog täten till första fikapausen som var mc-kampingen i Bankeryd där vi intog medhavd förtäring efter detta tog Åke över rodret via Jönköping, Huskvarna och turistvägen till Gränna och färjelägret där då satte hungern in och det blev matdags, det blev lite till att slappa och tjata med varann. Färden fortsatte över Omberg med jättefin utsikt över Vättern en så fin mc väg vidare till Vadstena där det var dags för lite förtäring igen glass och kaffe och en stunds strosande på stan. På cyklarna igen och färdas vidare mot Motala & Askersund med ett litet stopp vid Hammarsbron där alla tar farväl av sina medresenärer och tackar för en trevlig resa alla far mot Karlsborg och sedan till respektive hemorter.

 

 19 augusti Hjo

 Vi träffas i på torget i Hjo i strålande sol Anders & Gunvi är färdledare.

 En hel del hade anslutit sig idag för att vara med på turen.

 Det går mot många krokiga och hoppiga vägar och även en bit grusväg

 Allt flöt i alla fall mycket bra. Vi fick väl köra på dessa vägar i ca 1½ timma innan vi kom till målet som var Åsletå där fick vi äntligen vår efterlängtade fikapaus. Det blev en himla massa tjat & prat om allt och ingenting i några timmar tills det blev dags att styra kosan hemåt igen.

 

 24-26 augusti Ölandsträffen

 Det var många från Skaraborg som anlände till Öland några på torsdagen och några på fredagen. Vi hade väldigt kul som vanligt, grillning blev i kvällarna två alla tillsammans vid en av stugorna. Någon ramlade ur sängen på natten sängen var väl för smal, en tappade bort sin nyckel till Mc och vad vi letade gick faktiskt tipspromenaden två gånger och letade men ingen nyckel stod att finna. När vi för femte gången letade i stugan fann vi nyckeln under madrassen. Det är inte bara pengar man gömmer där tydligen. Vi har haft en jättetrevlig helg på Öland där vi träffade många kompisar. En stor eloge till arrangörerna för träffen. Vi alla kommer nästa år igen för vi har redan bokat.

 Det blev allt för denna gången.

 Ha det gôtt så hörs vi igen

 Ulla Holm Sekreterare

 

 2012 06 1

Klimpen 3

 Hej igen alla MC-åkande skaraborgare.

 Nu har det börjar det snart bli varmare och man kan ut med Wingen.

 Men vädret är inte med oss riktigt ömsom regn och snöblask är inte vad man vill ha just nu. Det har inte hänt så mycket sen sist jag skrev men något blir det alltid att skriva.

 14 mars var vi i Skultorp och spelade minigolf. Det var ett mycket trevligt ställe alla hade kul och svårt att få bollen i hålet det blev många slag men ibland överträffade man sig själv och det blev hål in one.

 

 Nu börjar äntligen våra turer uti Skaraborg

 Vi blev jättemånga som var sugna att åka en runda i dag.

 Starten från Skövde gick i strålande sol och 16-18 grader varmt den 29 april, det var Björn & Sanna som lotsade oss genom Skövde vidare till Öglundas fina natur och via Lerdala över Götene upp till Kinnekullegården, där man kunde se jättelångt ut över bygden för det var ett underbart väder. Vi tog en ordentlig fika och en massa snack blev det. Vid 17-tiden var det dags att styra kosan hemåt igen.

 

Vädret skall ju fortsätta att vara bra och det tackar vi för, då blir det många turer.

 

GLAD MIDSOMMAR PÅ ER ALLA.

 Ha en skön sommar med mycket mc-åkande.

Ulla Holm sekreterare

 

 

 2012 04 24

 Klimpen 2

Hej igen alla Skaraborgare.

 Nu fattar jag åter tangentbordet för att skriva några rader. Just idag har vi strålande sol 13,3 grader varmt och lärkan drillar så vackert och de två första tranorna har kommit så nu börjar det våras. Jag och skatorna plockar pinnar i trädgården.  Så nu är det äntligen VÅR.  Nu får vi snart ta ut Wingen och åka en premiärtur hoppas vi. Den står klar efter en riktig genomgång i vinter, nyputsad och glänsande i garaget och väntar bara att få komma ut.

 

 Vi har haft några månadsmöten sen sist jag skrev.  Ett har varit på Soldathemmet i Skövde men det blev kort eftersom de stängde tidigare än vanligt och ingen visste om detta.

 

Nästa möte blev då på den nya besiktningshallen på P4 i Skövde där vi fick gå runt och titta på det mesta som de gör där. Efteråt blev det kaffe och fralla och inte minst hembakad kaka. Det blev en trevlig upplevelse att få se hur de har det på en militär besiktning.

 

När denna tidning kommer ut så börjar vi med våra åkturer 29 april i Skövde kl.15,00 och hoppas att det blir många som kommer och åker med oss. Bra väder, ja det har jag beställt.

 

 Jag hoppas att ni har haft en fin och Glad Påsk med bra väder och mycket MC-åkande.

 

Ha det gôtt så hörs vi igen.

 Ulla Holm Sekreterare

 

 2012 02 19

 Klimpen 1 2012

Ja så var det dags att åter skriva i klimpen och ett nytt år har det blivit.

Någon snö infanns sig inte i år under julen men det har gått bra ändå.

 Tomten kom och alla var nöjda med sina klappar. Det är en fröjd att se barnbarnen när tomten kom så de tittade och alla nära och kära var hemma denna gång. Det finns nog en tomte i alla fall.

 Vi har haft ett årsmöte i november som var mycket välbesökt, två nya medlemmar var med som vi hälsar välkomna till vår klubb.

 Nu får vi vänta på att det blir vår och en härlig sommar med mycket sol och värme. Vi bara längtar ut på vägarna med vår blåa winge.

 

 Ha det gott så hörs vi.

 Ulla Holm sekreterare

 

 

 2011 12 04

Klimpen 5

 Hej alla Skarabôrgare

Nu har hösten infunnit sig och alla löven fallit så nu är det snart dax att ställa in för vintern kanske det kan bli någon tur mitt på dagen om det blir härligt solsken.

 Men snön kanske låter vänta på sig men jag hoppas att det blir vitt till jul det blir ju mysigare då.

 Hoppas nu att tomten kommer till er alla.

 Här är lite av vad vi har haft för under hösten i Skaraborg.

 

 4 september var det Ulf & Katarinas tur att ledsaga turen som utgick från torget i Tidaholm. Vi var många som samlades där det kom faktiskt några från andra distrikt också vilket var väldigt kul. Färden går via det fina Hökensås området det är en fröjd att åka på dessa vägar vad det är härligt i dessa skogar och vilken natur det är där. Turen går vidare på underbara mc vägar Ulf han kan hitta bra vägar han är lurig han. Till slut hamnade vi på Turbinhusön för en fika och en trevlig pratstund. Sedan bar det hemåt på sena eftermiddagen.

 17 september

 Start från Skövde torg med Björn & Sanna som färdledare. Fast det var strålande solsken blev det inte många som anslöt denna gång. De hade väl något annat för sig denna härliga dag. Björn körde några nya bra mc-vägar på Billingen över på västra sidan till Öglunda, Eggby, Istrum, till Husaby över Lundsbrunn och vidare upp på Kinnekulle sin vana trogen hembygden på Hjulets cafè blev det jättego fika. Efter detta fortsatte färden till Österplana Hällekis och det fina Råbäck vid västra sidan av kullen vidare Husaby ,Götene och tillbaka hem.

 1 oktober

 Nu var det korvgrillning hos Janto som avslutning på sommarsäsongen och det var jättemånga som kom det blev knökafullt i huset men finns hjärterum finns det stjärterum. Alla har tagit sitt glada humör med sig. För skratten gungade tätt. Marita sin vana trogen hade bakat, denna gången blev  en helt underbar äppelpaj. När det började mörkna var det dags att styra kosan hemåt.

 24 oktober

 Detta var en extrainsatt träff på soldathemmet i Skövde för Björn längtade efter att få träffa oss alla igen. Det blev lite hastigt påtänkt så vi blev inte så många men pratade om en massa gjorde vi i alla fall.

 Det var allt för denna gången

 Önskar alla EN GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.

 Ulla Holm sekreterare

 

 2011 10 06

 Klimpen 4 2011

 

Hej alla Skaraborgare!

 Ja nu var semestern över och alla är tillbaka så nu börjar våra turer igen.

 

Några var i Norge, en del åkte till sommarstugan, och några stackare fick jobba hela sommaren men alla är lika glada för det, någon måste ju hålla Sverige igång även på sommaren. Det har varit lite si och så med vädret men allt går ju om man vill heter det ju så vi ska inte klaga en regnskur då och då dör ingen av. Men vi har varit ute på en del i alla fall som skrivet nedan det var bara juli som allt var stiltje.  Här kommer en del av det vi gjort under vår och sommarturerna.

 Första maj var det Lathi & Violas tur att ledsaga oss på en mc-runda.

 Vi åkte hemifrån i något riskabelt väder det var ömsom regn och solsken inte var det många plusgrader heller men skam den som ger sig. Trots detta så blev det ganska stor uppslutning. Vi fick åka många fina vägar runt Hjo ibland lite regn och ibland solsken det blev en ganska kall runda men vi hamnade hemma hos Lathi &  Viola på deras terrass som var underbart varm och skön. Viola som vanligt hade gjort underbart goda mackor och en jättegod kaka därtill tack för det, det var mycket gott. När vi ställde kosan hemåt var det inte mer än 5grader det var skönt att få komma hem och vira in sig i fårfällen.

 

 14 maj Björn sin vana trogen ville ha med så många som möjligt till Tony Markland som har öppet hus och visst det blev några stycken, och handla ja det blev även lite lullull till vingen som vanligt när man åker dit. Vi från Skaraborg var inte ensamma massor hade hittat dit och lika trevligt var det som vanligt.

 

 15 maj Kjell ansvarade för denna tur som avgick från Skara. Man kan undra varför solen skiner alla andra dagar då vi inte skall ha någon tur. Likadant denna gång regn i omgångar lite sol dessemellan ingen värme precis heller man får klä sig så man känner sig som en michelin gubbe. Vi åkte till Gillstad som ligger mellan Lidköping och Trollhättan via Saleby, Järpås o.s.v. där vi intog en härlig räkmacka och kaffe allt medan regnet öste ner utanför. När vi var klara för avfärd hemåt igen så upphörde regnet vilken tur.

 

 29 maj Nu var det Claes & Maritas tur att ansvara för turen som gick från Töreboda. Tyvärr blev det inte så många denna gången för det var ju mors dag och tråkigt väder ännu en gång när vi skall ha våra åkturer men några har trotsat detta och kom. Resan som gick på många kurviga och farliga vägar var mycket trevlig. Hamnade till slut på ett fik där det njöts i fulla drag och en massa tjôt.

 

 2-6Juni Danmarksresa.

 Det var ett härligt gäng som åkte iväg på denna tripp hoppas på fler medresenärer nästa år.

 12 juni.

 Denna tur utgår från Öltappen i Karlsborg. Eva & Åke står för denna tripp.

 Tyvärr kunde vi inte vara med på denna som var något utöver det vanliga, men man får väl hoppas att vi kommer med nästa gång. Resa från Karlsborg en kanon härlig dag utmed natursköna vägar sjöar o vattendrag via Granvik, Tiveden Undernäs, Flugebyn, Forsvik Mölltorp och sedan tillbaka till Karlsborg. Där stannade vi vid DC3:ans läge vid Vättern där var grillen redan tänd av deras goda grannar Gert o Felix Khilström så grillade vi korv och fikade vi sedan fick vi en privat guidning av DC3:an av Åke o Evas Granne Gert som är mycket involverad i DC3:ans projekt som visade sig att vara uppskattat.

 

Midsommar 2011

 Så var det daga att fira ännu en midsommar här på Nybygget i Skara.

 

Dagen började inte så bra ingen värme precis men det är inget att göra åt.

 

Alla kom och så var vi igång med glatt humör och mer därtill. Alla som var här fick ett frågeformulär med svar som skulle bli en ort, något att fundera över hela helgen. När stugorna var intagna och allt klart var det dags att börja med att koka potatis sen gick allt i en farlig fart snart satt alla vid bordet och festen kunde börja men det var bäst att passa sig för dillen för det kan bli lite för mycket av den, men det var ingen risk här inte. Jag och min käre man firade även 45-årig bröllopsdag fick ett fång med rosor på morronen m.m. så det var avklarat vilket jag trodde men han kom med en överraskning till för mig och de andra med ett glas champagne och blomsterkrans i håret ” som jag fick gå med hela kvällen” han tyckte att jag klarat av de 45 åren bra och får gärna fortsätta många år till och det tackar jag för. Många hurrarop blev det efteråt kan jag säga er. Efter att ha klarat sillen, dillen med tillbehör samt jordgubbarna så måste man ju röra på sig lite.

Återkommande femkampen kom igång ute på vår stora gräsplan, det sköts fotboll ”men det var inte många som träffade målet”, det fanns tre olika hål att välja på, pilkastningen gick bättre, korgbollen blev en höjdare för en del, för att inte tala om att skjuta med luftgevär där var det någon som överträffade sig själv. Kasta ringar i olika storlekar som skulle hamna runt en pinne.

Men som synd var så kom det regn och allt fick avbrytas för en stund men skam den som ger sig ”påt” igen och nu funkar det bra lite kallt men det finns ju kläder. 

Efter detta gick vi till altanen där det var lite varmare för kaffe och hembakad jordgubbstårta en massa snack, skratt och historier blev till fram på småtimmarna då började det dra i ögonen så då blev dags för sängen.

 

Midsommardagen började frukost i lugn takt så småningom vid tolvtiden en tipspromenad så det var till att röra på sig lite. Lite fika blev det för Gunvi hade med sig wienerbröd och hembakad kaka. Efter detta blev en tur i en del bilar för vädret var inte det bästa. Turen blev till Främst mopedmuseum för killarna och tjejerna fick gå och se på Nancys tavlor i Varnhem kända från bingolotto med Lasse Kronèr Gångavstånd till Varnhems kloster café där intogs en härlig macka med hembakat bröd. Resan fortsätter sedan till Opel

 

museet i Norra Lundby som innehas av Inge Andersson som verkligen var sevärt för killarna, tjejerna fick åka en bit till och se på en vävatelje som hans fru Carita har, hon är en väldigt duktig väverska ska ni veta, där hon driver vävkurser. Hon visade sitt gesällprov en vävd duk mycket vacker 250x150 samt 6 servetter som tog henne 253 timmar att väva vilket enastående fint jobb, innehar också en handarbetsbutik i Skara som är öppen några dagar i veckan.

 

Detta tog också några timmar så nu var det återigen hemfärd till Nybygget. Vid 18,00 tiden var det dags att futta på grillen och förbereda mat alla grillade och sen smakade maten förträffligt, när den har sjunkit ner så kom vi i lektagen igen för vi i Skaraborg har barnasinnet kvar. Här var utdelning av ett 10tal frågor vad man trodde om personerna som var här tre alternativ att välja på. Dessa fick genomföras först då fick man se om det blev rätt som man trott, här kan jag säga var det skratt så man fick torka tårar det var kul alla fick bjussa på sig själva.

Väl detta avklarat och alla torkat tårarna var det dags för prisutdelning i alla de olika grenarna. Priserna var plaketter i guld, silver och brons, pokaler och lite godis.

Alla var nöjda och mådde fint samlades vi åter på vår terrass för lite fika igen. Denna gång var det Eva & Åke som hade med sig en god kaka, samt en hallon-cheescake som jag själv gjort.

Där blev vi sittande till att titta på bilder som Harald tagit från våra resor och turer vi gjort under åren det var ca 1400 bilder så det tog tid innan vi fått se alla. Det många roliga kommentarer kan ni tro och för att inte tala om skratt. 

Nu var det dags att återgå till sina stugor för ännu en natts sömn. På morgonen var det ingen som ville gå upp så tidigt så det blev frukost sent idag ingen brådska det var hemfärd idag och inget stod på programmet. Alla har tid att bara slappa en stund innan det bar iväg åt olika håll. Fy fasen vilken trevlig midsommar vi har haft här hemma på Nybygget även i år med våra kära Gold-Winge-åkande vänner. Vi tackar er alla så hjärtligt och hälsar er och fler välkomna nästa midsommar. ”en del har redan bokat.”

 

 7 augusti

 Nu var det åter dags att träffas för en åktur Tibro var stället vi utgick ifrån och Gunilla & Roland stod för arrangemanget denna gång. Ja det var inget vidare väder på förmiddagen stod regnet som spön i backen. Men vid 13 tiden så började det klarna upp och klart för avfärd till Tibro. Oj vad många vi blev det var jättekul en hel radda med Wingar så var färden igång och inte var det någon som visste var vi var Roland han körde på nästan alla vägar runt Tibro han är lurig han kan man säga. När vi åkt en bra stund började vi närma oss Tibro igen och då började vi förstå var vi skulle hamna jo hemma hos Roland & Gunilla. Där stod det ett par som vi kände igen Gunvi & Anders de var inte med på Mc-arna utan åkte bil för det var någon som fyllde år just idag. Nu blev det korvgrillning av Roland så det stod härliga till Gunilla koka kaffe med hembakad sockerkaka till och det blev en härlig eftermiddag för oss alla.

 

 21 augusti

 Anders och Gunvi leder den turen som utgår ifrån Värsås. Ja nu blev det många och krokiga vägar som man aldrig åkt på förut i härligt solsken förstås, ibland visste vi inte riktigt var vi var men någonstans runt Skövde var det i alla fall. Färden gick till slutmålet som var deras bostad med alla blommor. Kaffe och fralla + hembakad tårta med goda röda vinbär på, det var smaskens det.

 

 25-28 augusti.

  Då var det dags för den årliga Ölandsträffen. Vi var många från Skaraborg som ställde kosan till Öland i år, vissa åkte redan på torsdag andra på fredagen.

 Och alla samlades vi på Ekerums Camping i stugorna där vi mådde fin fint. Att få träffa medlemmar från olika distrikt och har fått många nya bekanta, var mycket trevligt eller bara gå omkring och kolla in alla otroligt fina Wingar. Vi har haft en fantastik bra helg, vi från Skaraborg tackar för väldigt bra träff. (vi har redan bokat för nästa år så vi kommer igen.)

 Det var lite av det vi gjort under sommaren i Skaraborg.

 

Ha det gôtt alla.

 Vi hörs igen.

 Ulla Holm Sekreterare

 

2011 06 11

Klimpen 3 2011

Hej alla glada skaraborgare.

 

Ja nu har minsann våren kommit och det med besked nu kan man greja i trädgården med allt vad man där skall göra och det är inte lite det. Det skall rensas sätta ut blommor som har varit på vinterförvaring och grävas så blommor och grönsaker och sätta potatis m.m.

 Men det har blivit tid över för mc-åkning ändå man kan ju inte låta bli när det har varit en sån härlig värme med sol över hela påsken . Det blev några turer, vi var en av dagarna på Kållandsö vid Spiken oj vad mcfolk det var där, så det var många som var ute och åkte i det härliga vädret. Vitsipporna blommade som bäst och björkarna har slagit ut det var underbara turer vi gjorde dessa påskdagar.

 Vi har haft en träff under februari på Soldathemmet i Skövde. Björn berättade om årsmötet som var på färjan. Samt en hel del annat tjöt blev det också, medan kaffet och mackan åkte ner i magen. Även i mars hade vi en träff men jag kunde tyvärr inte vara med för jag satt barnvakt hos våra barnbarn då vår sonhustru var sjuk och sonen var på kurs i Stockholm.

 Men det blev säkert en massa diskussioner då också kan jag tro om varjehanda saker för brist på samtalsämne finns inte när vi träffas.

 Nu får vi hoppas att vi får fint väder så vi kan åka mycket i sommar på våra fina vägar.

 Ni alla får ha en härlig sommar med mycket mc-åkning.

 

 GLAD MIDSOMMAR.

 HA EN HÄRLIG SEMESTER.

 Vi kanske ses i sommar.

 Ulla Holm sekreterare

 

 2011 05 01

Klimpen 2   2011

 

Hej igen alla glada Skarabôrgare!

 Ja nu kan man se hur det grejas i garaget det putsas som aldrig förr. Allt skall ju vara tipp topp när det är dags att börja köras ut på vägarna i vår. Men det lär nog dröja för när man trodde att det skulle bli vår så blev det ett stort snöoväder istället. Men vi får inte misströsta det blir vår men det dröjer ett tag till. Jag skall i alla fall börja med att driva upp lite blommor, tomater och gurka så man har lite att sätta ut när det blir dags. Då får jag ta gubbens snickarbod i besittning och det är inte så himla populärt ska ni veta. Det blir till att sätta upp lysrör över så det blir bra med ljus och värme.

 

 Vi har haft ett månadsmöte i januari på soldathemmet i Skövde där det var många medlemmar som kom och det pratades om varjehanda saker. Efter en härlig fika tog Björn upp om motioner som skall med till årsmötet som besvarades. Efter en stunds tjatter fick vi försiktigt ta oss ut till bilen på isgata för där fanns inget grus där inte. Alla klarade sig utan ben och armbrott tack och lov.

 

 Den 14 februari hade vi månadsmöte då var vi först på besök i Garnisonmuseet Skövde där Björn Lippold pratade om gamla soldater detta var otroligt intressant att höra. Efteråt fick vi gå runt och titta på alla dessa utställningar som fanns och det var inte lite ska jag säga. Man skulle kunna gå där hur länge som helst för det fanns otroligt med grejer att titta på allt från hur soldaterna var klädda till hur de haft det på kompanierna. Det fanns även uppbyggt i liten skala hur det var på gamla K3 och P4 och de som har varit där som militärer kände igen sig precis hur det var. De tyckte det var kul att se igen för det var en del år sedan de låg inne.

 

Efter att avslutat tittandet på allt detta gick vi tillbaka till soldathemmet för att intaga en god fika och lite tjöt en stund senare var det dags att åka hemåt. Vi tackar vår DO Björn för det var naturligtvis han som ordnade detta.

 

Jag hoppas att vi till nästa gång jag skriver att vi då har fått komma ut och åka på våra kära GoldWingar

 

 Det var allt för denna gång ha det gôtt så hörs och syns vi.

 

 Ulla Holm Sekr.

 

2011 02 02

 Klimpen 1 2011   

 Hej alla skaraborgsvingar och God fortsättning på det nya året.

 

Ja nu har ännu ett år gått och vi har haft det mycket trevligt under 2010 året. Många nya bekantskaper har vi fått och även nya medlemmar som vi alla hälsar välkomna till vår klubb. Hoppas vi blir fler som åker på turerna.

 Massor av snö har vi fått och det är ju fint att titta på men inte att skotta hela tiden lagom man är färdig kommer det mera.

 Det var för första gången på över 40 år som vi inte varit och firat julafton på hemmaplan, våra barn sa att vi får under inga förhållanden sitta hemma på julafton. De har ju sina respektive på olika håll och de måste ju fira även med dem, så det fick bli i Floda i år med sonhustruns syskon och föräldrar. Men alla kom hem på annandagen istället och det gick ju jättebra det också. Så snälla har vi varit det kom ju fler tomtar.

 I december blev det ingen träff för oss i Skaraborg men vi tar igen detta vid senare tillfälle.

 Vi har haft ett årsmöte där många medlemmar hade kommit, vi träffades hemma hos Gunvi & Anders i deras vackra nyrenoverade hus. Där fick vi sitta i den fina stora vinterträdgården och verkligen njuta av alla dessa fina blommor som de har där.

 

Årsmötet som bjöd på en del nyheter, Vår nuvarande DO Janto har avsagt sig fortsättning av uppdraget och vi måste välja en ny och valberedningen hade det inte svårt vi har ju Björn Christensen som också blev enhälligt vald. Vi TACKAR Janto, niger och bockar för den tid som han har varit vår DO, Anders överlämnade en vacker ”blomma” som tack. Vi önskar Björn LYCKA TILL i ditt nya uppdrag som DO i GWCS Skaraborg. Undrar vad han kan ha för klurigheter och idéer?

 

Efter mötet fick vi även njuta av underbart god mat som Gunvi lagat och därefter blev det kaffe och kaka. Jag tror att Anders var med på ett hörn där också för han har väldigt svårt att vara still. Vi TACKAR er så hjärtligt för detta gooooooda.

 Ha det gôtt så hörs vi igen.

 Ulla Holm sekreterare

 

 2010 12 26

Hej alla Skaraborgare.

 Det var åter dags att skriva några rader efter sommarens strapatser. Ja nu får man väl ställa in Wingen för säsongen. Visst har det varit några fina dagar men då skall man ha tid att åka.  Men snö och kallt blir det säkert så småningom. Lönnlöven blir så vackra när det blir kallare och lite frost de blir röda gula orange och gröna och lyser så fint i solen. Man får ju ta sig an trädgården och gräva och sätta nya knölar som kommer spirande till våren. Bara det inte blir så mycket snö som det var i vintras för då var jag riktigt less på allt skottande.

 

 Den 12 september var vi på en tur med Claes som färdledare vi utgick ifrån Töreboda torg där många hade samlats nya som gamla medlemmar för att fåka en härlig tur som Claes visade oss. Det gick på många bra och fina mc-vägar även en liten bit grus men allt avlöpte bra. Vi hamnade på Torsö utav alla ställe och vi trodde i vår enfald att här skulle det bli fika men där fick vi tji vi fick snällt åka tillbaka och hamnade till slut i Mariestad på Cafè Bråten park där Marita stod och väntade på oss. Hon kan den tjejen vilka mackor, bullar och kakor hon bakar de var sååå goooda. Tack för det, det gjorde ni bra Efter mycket prat och skratt bar det hemåt igen. I strålande sol.

 

 26 september var det den stora dagen äntligen inne då vi skulle få komma Janto och hans paradis vid sjön Viken och grilla korv. Vi var faktiskt några som åkte bil idag för det var ingen vidare värme men en del trotsade detta och körde ut med Wingen i alla fall även denna dag var det stor uppslutning även en del småttingar var med sin mormor & morfar ute på paradiset det var kul för man fick sig en riktig mattelektion utav barnen Joel och Ebba. Ute hos Janto var det ljuvligt skönt ute kluckade vattnet i sjön och inne värmde braskaminen så skönt. Där satt vi och mådde ypperligt gott fast huset var stort blev det lite trångt när alla kom in men finns det hjärterum så finns det stjärterum heter det ju så alla fick plats. Korven grillad och uppäten kaffet urdrucket och än en gång hade Marita varit i farten hon hade bakat en jättegod tårta som också den var slut. Efter många om och men så började man att röra på sig för hemfärd tiden går ju så fort i goda vänners lag. Tusen tack Janto för att vi fick komma till ditt paradis. Å Marita tack för tårtan som du och Ebba bakat den var god.

 

 18oktober har vi haft vår första träff för vintern på soldathemmet i Skövde som var välbesökt. Björn visade en jeansjacka med tryck. Som vanligt tjatades det en hel del. Själv kunde jag tyvärr inte närvara pg a sjukhusvistelse men nu mår jag fint igen, information får jag ändå genom min älskade make Harald som var där.

 Ha det gôtt så hörs vi nästa år igen.

 Var nu snälla så tomten kommer till er.

 Det var sista gången för i år jag skriver så jag önskar er alla EN GOD JUL & ETT GOTT NYTT ÅR.

 

Ulla Holm sekreterare

 

 20101002

Hej alla Skaraborgare

 Ja nu har väl de flesta av oss avverkat semestern i både regn, värmt väder i strålande sol.

 Fast på en del håll har det varit skyfall men här har vi klarat oss tack och lov för det.

 Men visst har det regnat mycket den senaste tiden så det har inte blivit så mycket av att åka av på vägarna den senare delen av sommaren för oss här i Skaraborg.

 Men en del av vi kunnat avverka trots allt. Har varit ute på en del småturer på omkring 30-40 mil vardera i alla fall.

 Vi har ju även haft våra spikade turer lite här och var i bygderna omkring oss.

 23 maj

 Anders & Gunvi tog oss med på tur runt Hjo och Korsberga på många fina krokiga vägar till slut hamnade vi hemma i deras nya hus som var mycket fint med massor av blommor i en stor vinterträdgård, när det blir klart blir det, det finaste huset i den bygden tro mig. Det var en upplevelse att få se detta stort Tack till er båda.

 13 juni

 Björn och Sanna var de som lotsade oss runt på slingriga vägar ibland kom det lite regn men vad gjorde det. Vi åkte över Billingen via Timmersdala till Götene därifrån upp på Kinnekulle till slut hamnade vi på Utsikten som är en mycket fin plats vid vackert väder man ser ända över till Kållandsö och Läckö slott. Där intog vi en välbehövlig fika som smakade gott alltmedan regnet öste ner, vi satt under tak så det gjorde inget. Alla var lika pratglada för det.

 Bockar och niger gör vi till Björn & Sanna för denna tur.

 

 25-27 juni midsommar.

 a då var det åter dags att fira midsommar i år blev det på Nybygget Skara.

 Klockan 15,00 började de första anlända på sina cyklar så kom de en efter en, Gunilla kom i bil eftersom hon skulle iväg och jobba några timmar båda dagarna men kom tillbaka för att vara med att fira. Potatisen och sillen kom fram så småningom även tillbehören samt jordgubbarna och grädden. Det blev en lyckad kväll men varmt blev det inte så vi fick flytta in på terrassen där det var bättre. Kaffe med hembakad tårta blev det efter en stund. Vid sena nattimmen var det dags för sängen och alla sov gott hoppas jag i våra små stugor.

 

På midsommardagen efter en sen frukost och en hel del pratande om vise versa var det dags vid lunchtid att ta på mc-kläderna för att åka en runda det var förstås Harald som hade gjort en lång färdväg för oss som till slut hamnade vi hos Göran Löfwings Atelje & Konstkafè där man få se mycket vackert målade tavlor av många olika slag stora som små.  Det finns mycket djur och fåglar och naturtavlor i massor. Detta är ett ställe som man måste besöka när man är här i trakten. Vi tog oss en fika satt där och pratade med varann så kommer konstnären själv in och pratar med oss och Harald säger att nu skulle du allt ha en liten grålletraktor med vagn och köra folk upp till ditt nya utsiktstorn och hör och häpnad han har en traktor och därtill en remmalagsvagn. Han körde oss alla upp till utsiktstornet vilket var hans första resa dit upp, det blev en premiärtur för honom, han hade även med sig en kikare så man kunde se nejderna över Hornborgasjön ja ända bort till Dagsnäs med omnejd klart och tydligt.

 

Göran är en person som har många järn i elden, bland annat håller han på i sina uthus med många olika saker och gör allting själv ni skulle bara se detta. Han har även tid för sina gäster som kommer och tittar på hans verk det har vi fått varit med om. Ett stort tack till dig Göran från oss i GWCS Skaraborg. Efter en minnesvärd eftermiddag hos Göran var det åter dags för oss att ställa kosan hemåt. Väl hemma på Nybygget igen efter en tupplur var det dags för lite lekar som alla tyckte var kul hoppas jag.

 

Efter detta blev lite grillning av varjehanda slag, tur hade vi med vädret i alla fall det var ju inte så särskilt varmt men inget regn tack o lov. Frampå kvällen var det åter dags för terrassen där det var lite varmare. Kaffe och hembakad kaka blev det senare frampå småtimmarna. Så blev det dags igen för lite sömn för nu började vi bli trötta efter dagens alla strapatser.

 

Ja så var även denna midsommar till ända så efter frukost började man packa ihop sina grejer för vidare färd hem till sina respektive hus någonstans i Skaraborg. Tack till alla er som var med, detta var en mycket kul midsommar även för oss fast det blev på hemmaplan för vår del i år.

 

Nu blev det ett uppehåll i våra resor under juli månad men kör igång igen i augusti då blir det Ölandsträffen.

 

Janto vår DO skriver några rader och berättar hur det var när han var på den internationella trevliga Uppsala träffen 5-8 augusti. Där allt var till stor belåtenhet både mat som var älgkött och gemenskapen var en riktig höjdare.  En utflykt var det till allas förtjusning särskilt då för alla tyskar som var där, det var att åka på älgsafari. Det enda som man kunde säga någonting negativt om var all denna lera som var på tältplatsen. Då skall ni också veta att det var mc-folk från 15 olika nationer och någon ända från Canada samlade på träffen så det var många människor där inte så konstigt att det blev lerigt. Jag kan ändå rekommendera denna träff säger Janto.

 

 Ölandsträffen 26-29 augusti

 En del startar redan på torsdagen sin resa till Öland några på fredagen. På Ekerums camping samlas vi alla igen. Där var det massor av människor från alla håll i Sveriges avlånga land. 

 Mycket bra och välordnad träff där alla trivdes och mådde fint, bra väder hade de också det var bara att njuta. Alla dessa fina Gold-Wingar fick man se och många nya bekantskaper fick man. Men tiden går ju alldeles för fort så snart fick ju ställa färden hemåt igen.

 Hemresan gick fint endast två små regnskurar blev det.

 Kallelse till årsmötet som blir lördagen den 13 november kl.18,00 hos Anders & Gunvi i Örjanstorp. Anmälan senast 10 nov.till Anders på telefon 070-5830196 Välkomna alla medlemmar. 

 Det var allt för denna gång tills vi hörs igen

 Ha det gôtt Ulla Holm Sekreterare

 

 20100527

Klimpen 3 2010

 Hej igen alla glada Skaraborgare.

 

 Nu var det till att skriva igen . Våren är ju här, tussilago, blåsippa och vitsippa blommar för fullt och alla vårfåglarna har kommit, tranorna har gett sig av till norrland men det inte något varmt väder precis, kanske vissa dagar då man kan åka en liten sväng för nu är Wingen klar för start. Var faktiskt ute och gjorde en liten tur mitt på dagen men ingen höjdare precis. Det får nog dröja ett tag men visst längtar man ut och fara i vår härliga natur.

 Sommaren skall ju komma och det innebär ju en härlig och värme allt är klart i trädgården men man kan ju inte sätta ut några blommor ännu det är för kallt på nätterna men de står klara att planteras ut. 

 Vi får se hur det blir med resandet någon längre färd blir det nog inte men man vet aldrig vad som kan hända. Är man pensionär är det bara att sticka iväg om andan faller på. Kanske det blir någon resa till varmare länder i höst. Men man har ju en hel del att göra innan dess så det blir en senare fråga.

 Vi har även haft en träff i boulhallen som var mycket välbesökt där kom det också nya medlemmar som vi hälsar välkomna till vår club. Där pratades och tjôtades om allt möjligt vi fick även information om den förestående resan till Danmark som Björn & Sanna anordnar. Det blev många som anmälde sig direkt och tyckte detta skulle bli en kul resa att få vara tillsammans med alla kompisarna i vårt stora Wing-gäng.  Efter allt prat så blev det äntligen kaffe och fralla som smakade gott på kvällskvisten.

 Vi har faktiskt haft den första turen då var det Ulf som stod för den och utgick från Tidaholm. Det var ingen värme precis så det blev inte så många. Ulf fann i alla fall på råd han körde en runda och tillbaka till Tidaholm där vi kom hem till Katarina där fanns det värme och gott kaffe med bröd. Det gjorde ni bra.

 Nu får vi ta nya tag igen och hoppas att värmen kommer, just nu är det bara åtta grader och ingen sol mitt på dagen.

 

Jag får önska er alla en GLAD MIDSOMMAR och en TREVLIG SEMESTER

 Kör försiktigt så ses vi kanske på vägarna i sommar.

 Ulla Holm Sekreterare

 

100404

 Klimpen 2 2010

 Hej igen alla Skaraborgare!

 Då var det åter dags att skriva några rader. Detta året har inte börjat så särskilt bra med tanke på all snön vi fått det har varit ett jäkla skottande ibland varje dag och flera gånger för att komma fram någonstans. Inte bara det man får ju upp på taken för att skotta det var ju en meter där också Det har ju blivit så mycket snö så nu har vi väl fått så det räcker för flera år. Men det kanske betyder att vi får en härlig varm och skön sommar med mycket mc-åkning. Ja just de den står i garaget och väntar på att bli ompysslad och det kommer den säkert att bli bara mekanikern blir lite bättre i sin rygg efter operation, just nu får det vara med den saken. Han får ta igen detta för nu har gubben blivit pensionär nu har han tid. Men enligt andra så har man som mest att göra då det finns aldrig någon tid för vissa saker, kan inte förstå vad det beror på. Det kommer säkert att ordna sig till det bästa.

 Vi har haft ett möte på soldathemmet i Skövde vilket var som vanligt väldigt välbesökt. Alla var glada och pigga och hade väldigt kul kunde man höra utav alla skratten.

 Den 18 februari hade vi en HLR kväll som Björn Christensen har anordnat även den var väldigt välbesökt. Vi hade en mycket bra lärare som även han heter Björn och var från räddningsverket han lärde oss att göra hjärtkompressioner och att blåsa ordentligt, det var många roliga skratt även där, några fick inte någon luft i dockan och varför det tro, jo lillfingret låg och tryckte på halsen och då kom inte luften fram till lungorna, tur att det var en docka. Vi tackar Björn för en väldigt bra kväll och hoppas att vi egentligen inte behöver använda detta i verkliga livet men om det skulle bli så hoppas jag att vi kan och handlar rätt.

 Så nu tar vi nya tag mot en härlig vår men inte ser det så ut just nu i skrivande stund för det är full snöstorm men lugn det kommer en vår.

 

Ha det gôtt så ses vi framöver på våra härliga rundor i sommar.

 Ulla Holm Sekreterare

 

2010 02 06

Klimpen 1

 Hej Alla Skaraborgare

 God fortsättning på det nya året.

 Just nu i skrivandets stund är det minusgrader ute och en massa fin vit snö. Hoppas att ni har haft en härlig jul och att tomten var snäll emot er.

 Hit kom tomten i alla fall så här har vi varit snälla, alla barnen hemma och vi hade det jättemysigt. Vårt lilla barnbarn Tova 2 år var lite reserverad för tomten men när hon fick paket så blev allt bra.

 Vi har haft en träff i boulhallen i november som verkligen var välbesökt.

 Mycket roligt att se så många det var väldigt kul att se Gunilla bland oss igen, och Gunvi kom hon också på sina kryckor. Vi fikade och satt och tjôtade en bra stund, utanför regnade det som spön i backen man fick nästan simma till bilen när vi kom ut.

 

Det var allt för denna gången

 Ha det gott så hörs vi igen.

 

 Ulla Holm  Sekreterare

 

091124

Hej alla Skaraborgare.                                 


Klimpen 5 2009

 Det är återigen till att skriva ner lite om vad vi har haft för oss i Skaraborg.

 Nu har man fått ställa in för vinterförvaring under täcket. Trädgården har fått sitt så nu är det bara att vänta till det blir vår igen. Först skall vi tända våra adventsstakar som kommer att lysa upp i våra fönster och sedan vänta på tomten hoppas att den kommer även i år.

 Ett årsmöte har vi haft och det gick av stapeln i Skövde boulhall där vi åt härlig mat och sedan boulade vi fick först instruktioner av handledare sen var det bara att sätta igång. När det var klart efter några omgångar delades priser ut till de tre bästa spelarna. Kaffe var ju ett måste och det drack vi innan vi styrde kosan hemåt fram på småtimmarna.

 

 

 

30 augusti Skövde Björn var utsedd denna gång att köra först. Tyvärr blev det inte så många denna gång lite blev det för att träffplatsen blev flyttad för det var ju matfestival och en himla massa folk. Men de som var med på denna resa fick en ny upplevelse. Färden gick mot via Kinne-Vedum ut på (Gårkelesta) vägen mellan Hellekis och Medelplana till Västerplana där vi tog av mot Husaby och besökte Therese Johansson i hennes smedja. (Tänk er en tjej som smed det är grejer det.)

 Hon formar järnet som hon vill ha det och prova det fick vi men det var jobbigare än man trott stora starka karlar blev verkligen trött i armen efter en stund med släggan det skulle visst bli en kapsylöppnare det vi höll på med. Kaffe med hembakat fanns alldeles intill det fanns hos hennes mamma det var väldigt gott. Ett måste vara att titta till Lasse i Bergets grotta. En mycket märklig man kan man tycka som bodde där med sin familj fru och barn i 30år. Inga harar och rävar gick säkra där intill för de levde av allt som Lasse sköt. Sina bössor tillverkade han själv det dög inte heller med köpt hagel det gjorde han själv av spikar och annat järnskrot. Spåra upp sitt byte var en enkel match för honom. Man kan skriva och läsa hur mycket som helst om denne man så nog är det värt ett besök vid hans grotta. Efter den titten bar det å sta hemåt igen.

 

Söndagen 13 september Falköping blev det Anders tur att ledsaga gänget färden som gick runt Falköping via Broddetorp, Axvall till L:a Nybygget i Skara det var ingen som visste vart det skulle bära av förrän alla var framme hos oss, vi ville så gärna vara med för det var ett tag sen vi kunde åka på vår Winge. Det var en stor uppslutning ska jag säga så många blev det och det var jättekul så nu vet ni var vi bor det är bara att titta in när ni åker förbi. Vi grillade korv och drack kaffe med squashkaka .

 Jag hoppas att det blev en trevlig stund för de som var med.

 Söndagen 27 september sista färden för denna säsong. Utgångspunkten var Mariestad och färden styrdes utav Claes som styrde kosan mot Tåtorp och Jantos sommarstuga som låg väldigt vackert precis intill sjön Viken. Vid framkomsten dit stod Marita & Janto och hälsade oss välkomna. En massa tjôt blev det och korv grillades kaffe kokades en god kaka till blev det också. En hel del hade mött upp denna eftermiddag både nya och gamla medlemmar hade anslutit sig. Tack Janto för denna trevliga vistelse hos dig hoppas det blir fler.

 

 Protokoll från årsmötet Boulhallen Skövde 30 oktober 2009

 val av

 Ordförande för mötet valdes Anders Westermark

 Ordförande: för 2010 Janto omval

 Kassör: Anders Westermark omval

 Sekreterare: Ulla Holm omval

 Webmaster: Lathi Tunroth omval

 Fotoansvarig: Harald Holm omval

 Valberedning: Claes Jonsson, omvalda

 

Kassaställning: Anders redogjorde för den som godkändes.

 Söndagsturer: se bifogad lista.

 Midsommar: Tid och plats meddelas senare.

 Långresan: Tid och plats meddelas senare.

 Grillträff: hos Janto se söndagsturer.

 Miniträff: Togs upp för att senare kunna diskutera detta var och när om det blir av.

 Inkomna motioner besvarades Janto tar med sig detta till GWCS årsmöte i februari.

 Övriga frågor:

 

Björn tog upp angående en HLR genomgång vilket var väldigt intressant. Skall återkomma om detta kolla på hemsidan för plats och tid.

 

 Björn tog även upp om en resa till Danmark över en helg. Han kommer att komma med vidare information om intresse finns.

 

 Vinterträffar då ses vi i Boulhallen Skövde kl. 19,00 följande dagar

 

Måndag: 30 nov. 2009. 25 januari 2010, 22 februari 2010, 22 mars 2010.

 

 Och därmed tackar ordförande för kvällen för visat intresse.

 

Så även Janto vår DO

 

 GOD JUL och GOTT NYTT ÅR till er alla

 

Vid tangentbordet Ulla Holm sekreterare

 

090922

 Hej Skaraborgare.

Hoppas att er sommarledighet varit skön. Nu kan vi se lite tillbaka om vad som varit under sommaren, visst vi har haft både soligt och varmt så in i norden och en jäkla massa regn det kom ju 80 mm på ca en timma här i Skara så vi kan inte klaga på det, blev lite för mycket tycker jag. Men trots detta så har det varit en skön sommar. Lite har vi varit och kört på vår Vinge, semestern blev i år till det härliga Öland tur hade vi för regnet kom inte förrän vi skulle åka hem då regnade det från starten på Öland ända till Falköping men vad gjorde väl det, vi var lite fuktiga i kläderna så det blev lite ruggigt men det torkade snart man hade ju bra kläder på sig.

 

 10 Maj har vi åkt en rundtur med start från Tidaholm med Ulf & Katarina som färdledare.

 

Som vanligt så styrde han in oss på härliga vägar runt Tidaholm som vi trodde inte fanns men bra blev det i alla fall. Vi hamnade till slut på det tjusiga fiket Kaffestugan på Turbinhusön där det alltid är lika vackert.

 24 maj var Kjell & Britt-Ingers tur att vara färdledare runt Skara.

 

Och det vill jag lova att det blev en stor uppslutning för Kjell sa att det blev en hejdundrande sevärdhet som vi skulle få se. Ingen får missa detta. Vi startade från Skara kl.15,00 som var sagt och vägen var krokig och smal men till slut hamnade vi på ett lantbruksmuseum i Skallmeja som ligger en bit utanför Skara men det blev minsann inte raka vägen dit. Väl där kom ägaren Mats Nilsson och mötte oss med ett välkomnande som heter duga. Han plockade fram olika saker som vi fick gissa var det var men ingen kunde detta han fick vara snäll att tala om det för oss. När det var gjort fick vi se hur de hade det förr i tiden i sina små hus, han hade byggt upp i sina uthus överallt och han berättade med en sådan entusiasm att man häpnade för det var verkligen spännande. I ett annat ställe hade han en massa bärkassar från när och fjärran inte en enda var lika och det var mängder kan ni tro. En annan byggnad var det en massa olika verktyg där fick vi gå runt och titta det blev även en liten frågetävling på alla dessa saker om vad det kunde vara. Efter allt detta var det dags för fika och den var inte dålig den heller allt var hembakat ska ni veta. Tiden rann iväg och vi kom inte därifrån förrän sena kvällen man hade behövt ett par timmar till för att smälta allt detta, det kanske blir en annan gång vem vet eller hur Kjell & Britt-Inger. Stort Tack det var verkligen en överraskning att få se allt detta.

 

 7 juni var det dags för allas vår Janto att vara färdledare från Töreboda kl.14,00 Men där blev det inget av han hade åkt någon annan stans (fy på dig) så istället blev det Claes & Marita som fick ta över. Det blev inte så många som kom för tiden hade de inte sett att den var ändrad men vi som var där åkte i lite regn men vad gjorde väl det. Färden gick på slingriga vägar till ett litet mysigt fik i Lyrestad där vi åt våfflor. Färden går vidare till ett Mercedes museum där var det många fina bilar där att beskåda. Ägaren Mats Harrysonberättade om varje bil vem som har ägt den och hur han fick dem i sin ägo. Det blev en lycklig eftermiddag för gubbarna som fick drömma lite. Vidare till en glasblåsare tyvärr så blåste han inte just då för tiden led mot stängningsdax. Därifrån och hem igen det blev en lång dag i alla fall. Tack till er båda det gjorde ni bra.

 

 19 juni Midsommarafton. Ja nu var det äntligen dagen inne då det skulle bära av till detta firande. Väl packat och klart möts vi upp med Hans & Ingrid Wallgren vid macken i Skara då började det att hagla så in i norden men Hans han kör iväg här var det bråttom. Vi kör mot Sjötorp vid Göta Kanal intill Gullspång . Väl framme har en del av våra kompisar redan anlänt. Senare under eftermiddagen kom det flera och till slut har alla kommit. Just som vi satt där och tjata med varann fick vi ett kort besök av Gunilla & Roland vilket var en stor och glädjande överraskning att de orkade komma och hälsa på oss och visst skulle vi inget hellre vilja att de varit med oss hela tiden om allt hade varit som vanligt.

 

Sillen dillen och potatisen kom fram i enda huj och även det som hör till detta. Vi kunde ju inte sitta ute det blev lite för kallt tyckte vi, så vi fick alla klämma ihop oss i en stuga ”finns det hjärterum så finns det stjärterum” Just som alla har ätit klart kommer en liten kille och vill sälja jordgubbar han har tio liter kvar Hans köper alla litrarna och bjuder laget runt Tack Hans det var gott. Det blev en hel del tjöt om allt och ingenting en bra stund, fram på småtimmarna tar Viola fram kaffe med hembakad jordgubbstårta den var go den, alla åt av den med förtjusning. En liten promenad blev det också fram på småtimmarna innan det var dags för snarkelådan.

 

Midsommardagen på förmiddagen blev det en rundtur på ca; tio mil att det regnade till och från gjorde ingenting. Middagen blev avnjuten på en restaurang i närheten av Hova. Färden tillbaka var snart avklarad vad trött man blev en liten vilopaus var inte så dumt.

 

En stund senare kom återigen Viola med kaffe och hembakat vad hon måste ha grejat innan hon åkte hemifrån, hon har då ångan uppe jämt

 

och ständigt, när sover hon? Grillning var det som gällde denna kväll och god samvaro till fram på småtimmarna.

 

Söndagen var det frukost och lite senare hemfärd.

 

Tack alla som var med för en lyckad helg.

 

 Ett särskilt tack till Lathi och Viola för ni ordnade denna helg så bra.

 

 Så började vi våra härliga turer igen efter sommaruppehållet.

 

 2 augusti var det Anders tur att vara färdledare och vi startade från torget i  Hjo denna härliga söndagseftermiddag med en stor sol på himlen. Färden går över Korsberga, Fridhem, Vreten, Dala, Östra Gerum, Kinnarp, Göteve, Floby härliga vägar kan ni tro, nu började man ana lite vart det skulle bli Alphem Arboretum. Vi blev guidade på T. Gegerfeldts hus o park där han ensam anlagt en av landets största trädsamling som anlagts av en enskild man. Det innehåller 220 olika lövträd o buskar och 100 talet barrträd som han har skickat efter från värden alla hörn. Mycket vackert är det i alla fall. Efter detta intogs en härlig fika i kaffestugan. Man kunde inte se sig mätt på detta så det var till att gå en runda i parken igen innan vi skildes åt och for hemåt efter en trevlig eftermiddag.

 Eftersom jag inte kunde vara med på turen själv så har Kjell & Britt-Inger varit snälla och skrivit ner detta till mig, så jag kan vidarebefordra.

 

 Långresan den 14-16 augusti.

 Lathi och Viola står även för denna resa.

 

Äntligen kommer den efterlängtade långresan och inte kan vi vara med i år Harald & jag när den går till Blekinge och deras sommarställe, vi ville ju så gärna men sjukdom rår man inte över, och tyvärr blev det fler som inte kunde vara med av samma orsak. Men jag har ändå fått reda på en del utav de som var med.

 

Började kl.14,00 från Hjo och några var med därifrån en del kom senare, några stopp på vägen blev också. Väl framme så sin vana trogen hade Viola ordnat med jättegod mat och dryck, hur gör människan? Hon var ju med på resan ner. Lördagen efter frukosten blev det åka av. Färden går i många krokiga fina vägar och härlig natur i Blekinge med Lathi & Viola som färdledare förståss. Resan blev ca 12 mil. Frampå kvällskvisten blev det att grilla en köttbit i glada vänners sällskap. En hel del historier blev det så alla fick skratta. Men kvällen gick fort och man fick inta horisontalläge för man har ju en lång resa hem nästa dag. Söndagen efter frukosten blev det packning och hemresa. En stor eloge till Viola & Lathi som ordnade detta trotts manfallet de som var där hade kul i alla fall och är väldigt nöjda med resan. Jag hoppas innerligt att resan kan bli av någon gång även för oss som inte kunde vara med. För ryktet har gått att där var det tjusigt och stort, med många platser att övernatta på. Stort tack Viola & Lathi säger de som var med.

 

 Ha det gott, så hörs vi igen

 Ulla Holm sekreterare

 

 090528   

 Hej igen på er alla Wing-Åkare.

 Nu var det så dags för Ulla-Bella att skriva några rader igen.

 Vi har haft en bra vår än så länge, en del dagar har det varit riktigt skönt. Ja hela påsken var strålande men tyvärr blev det ingen tid till vår Winge den helgen, vi får ta igen detta lite senare.

 Den 22 mars var vi var på en träff hos Gunvi & Anders och tittade på kort som vi alla har tagit under en del år som vi åkt. Det var trevligt att titta på alla dessa och vi fick en del kul att skratta åt, man kan ju som sagt göra om dem lite i datorn om man vill vilket nu var aktuellt.

 Det blev en väldigt trevlig träff där alla gick hem med ett leende på läpparna.

 

 

 Så har vi varit med och visat våra Guldklimpar på Julahuset i Skara det blev en riktig hitt för det var många som kom nya och gamla medlemmar alla ville visa upp sina Wingar nyputsade och fina alla blänkte som solen gjorde denna dag. När vi stod där kom många fram och blev väldigt intresserade av dessa fina MC vi var en lång rad så det var mäktigt att titta på tyckte många. Det blev många frågor att svara på och vi gjorde vårt bästa. Barnen tyckte att det var kul att titta på den lilla katten som låg och sov i Jantos sidvagn, fast den var ju inte riktig förstås men den såg faktiskt ut så.

 

 Ja äntligen har vi haft vår första åktur den gick av stapeln från Tibro och Anders & Gunvi var färdledare. Färden gick på många fina krokiga vägar från Tibro till Skövde solen sken ibland men vad gör väl det när vi skiner så bra själva så vi klarade oss bra. Vi var många som kom denna dag även nya medlemmar kom som vi hälsar välkomna till oss i vårt glada gäng.

 

 Vi sänder en stor tanke till vår medlem Gunilla som är sjuk men idag kom hon med i bilen för att få hälsa på oss och kunde se oss när vi åkte iväg, tyvärr kunde hon inte följa med så därför skickar vi många kramar till henne .

 

 Ha en glad midsommar och ät inte för mycket av potatisen, dillen och sillen.

 Och förresten den blir även en semester innan nästa gång jag skriver så jag får önska er alla en

 Varm, skön ock avkopplande ledighet på eran hoj.

 

Ulla Holm Sekreterare

              

 Hej igen alla Skaraborgare.

 

 Så var det till att skriva några rader igen.

 

Vi längtar nu till att få ta ut vår Winge och börja åka, men jag inte tro att det kan dröja så länge för nu är allt putsat och bytt nya däck så den har fått en riktig genomgång.

 

Just nu så är det väldigt vackert väder så jag har faktiskt varit ute en liten tur på min hoj det blev inte så långt för det var kallt. Men det är ju bara den 28 februari så vad kan begära men det var väldigt frestande när solen skiner så härligt.

 

Så det får nog dröja ett tag till innan nästa gång, då det blir lite varmare.

 

 Vi har ju haft två möten på Soldathemmet. Det första den 26/1 då vi pratade om de motioner som kommit och skulle besvaras. Det blev de också för det var jättestor uppslutning denna gång många hade kommit och det var jättekul. Vi åt smörgåstårta

 

så det stod härliga till, Marita och Claes bjöd på en som gjord av dottern och det skall hon ha en extra eloge för ooooh vad god den var. Det pratades också i många timmar om en massa saker om hur kul vi har på våra möten och utflykter.

 

 Nästa träff även den på Soldathemmet 23/2 blev lyckad med många medlemmar som strömmade dit. Nu skulle vi bara träffas för att tjata lite med varann och det gjorde vi verkligen, det skrattades en hel del kan ni tro alla hade det jättetrevligt.

 

 Vi hoppas på en lika stor uppslutning på vår första tur som vi har den 26 april då vi startar på torget i Tibro klockan 15,00 och naturligtvis har jag beställt varmt och vackert väder denna dag. Välkommen att åka med oss för kul har vi skall ni veta.

 

 Hoppas vi ses i sommar på våra åkturer och kör försiktigt.

 

 Ulla Holm    (ullabella) Sekreterare   

 

090110

 Hej alla Skaraborgare

 God fortsättning på det nya året 2009

 Ja nu är Jul och Nyår överstökade och många klappar blev det för jag har tydligen varit snäll. Ingen snö blev det heller men väl lite rimfrost så lite vitt blev det.

 

Alla barn hemma efter många om och men, det var lite tveksamt för det har ju varit influensatider. Vårt minsta barnbarn Tova 16 månader och hennes mamma var inte så glada på julafton, de låg i kräksjukan i Enköping hos mormor och morfar men de piggnade till och vi kunde fira som tänkt på annandagen. De andra barnen från Göteborg har varit hemma hela tiden så man har ju firat julafton flera gånger 2008 och det blev med tomte på MC, men vem det var vet vi inte.

 Just den här gången har det inte hänt så mycket inom vår klubb men vi kommer igen till nästa omgång.

 

Nu kan vi bara vänta på våren att dyka upp så man får ta fram Wingen igen.

 

 Jag hoppas vi skall ses många gånger under 2009 för vi har ju gjort ett bra åkprogram som jag hoppas att ni sett i förra numret av klimpen.

 Vi ses och hörs.

 

 Ulla Holm   ( UllaBella Sekreterare )